Ισπανία: Εκκενώθηκε λόγω πυρκαγιάς το αεροδρόμιο του Αλικάντε (video)

Ισπανία: Εκκενώθηκε λόγω πυρκαγιάς το αεροδρόμιο του Αλικάντε (video)

Ο τερματικός σταθμός ενός αεροδρομίου στο Αλικάντε της Ισπανίας, που εξυπηρετεί μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, εκκενώθηκε σήμερα λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη στέγη του, όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

«Ξέσπασε πυρκαγιά στη στέγη του σταθμού και οι επιβάτες, όπως και οι εργαζόμενοι, απομακρύνθηκαν. Οι είσοδοι και οι έξοδοι του αεροδρομίου αποκλείστηκαν προσωρινά» ενώ όλα τα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Λίγο αργότερα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και είναι σε εξέλιξη ο αερισμός του χώρου, ώστε το αεροδρόμιο να επαναλειτουργήσει. Από το αεροδρόμιο του Αλικάντε περνούν χιλιάδες τουρίστες για να φτάσουν στις παραλίες της νότιας Βαλένθια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Σύμφωνα με την Aena, οι απογειώσεις αεροσκαφών γίνονται κανονικά, όχι όμως και οι προσγειώσεις. Για τον λόγο αυτό, τέσσερις πτήσεις άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Το αεροδρόμιο Αλικάντε-Έλτσε, στο οποίο ήταν για σήμερα προγραμματισμένες 125 πτήσεις, είναι το πέμπτο σε αριθμό επιβατών στην Ισπανία.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2RkYo4I
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη