Διπλωματικές επαφές Αθήνας και Άγκυρας- Οι ΗΠΑ στέλνουν τον Πάλμερ για μείωση της έντασης στην περιοχή (video)

Διπλωματικές επαφές Αθήνας και Άγκυρας- Οι ΗΠΑ στέλνουν τον Πάλμερ για μείωση της έντασης στην περιοχή (video)

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, αναμένεται να αναλάβει ρόλο «Ειδικού Απεσταλμένου», στη νέα διπλωματική πρωτοβουλία των ΗΠΑ, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Την νέα διπλωματική αυτή πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης της κρίσης με την Τουρκία ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ο Μάθιου Πάλμερ αναμένεται να μεταβεί σύντομα σε Άγκυρα και Αθήνα, για συνομιλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο Open.

«Η επίσκεψη του κ. Πάλμερ στην Ελλάδα, ήταν σε έναν βαθμό προγραμματισμένη για τον Μάρτιο. Στην Ελλάδα, ούτως ή άλλως, είχε προγραμματισμένα ραντεβού. Αυτό μπορεί να επισπευσθεί με αμερικανική πρωτοβουλία. Είναι θέμα των Αμερικανών, δεν είναι θέμα δικό μας. Είναι κοινός τόπος ότι τα αμερικανικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τη στάση της Τουρκίας. Επομένως, οποιαδήποτε παρέμβαση των Αμερικανών, δεν θα είναι στη λογική της ισορροπίας, αλλά γέρνει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις.

Διπλωματικές διαβουλεύσεις στην Άγκυρα

Την ίδια ώρα, πολιτικές διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη σήμερα στην Άγκυρα μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Στο πλαίσιο τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Sedat Önal, συναντώνται στην Άγκυρα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/39WdE0n
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη