Προβλήματα σε πολλές περιοχές από τον «Ηφαιστίωνα»- Αναλυτική πρόγνωση (video)

Προβλήματα σε πολλές περιοχές από τον «Ηφαιστίωνα»- Αναλυτική πρόγνωση (video)

Υποχωρεί από σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που έχει προκαλέσει ωστόσο αρκετά προβλήματα στο οδικό και ακτοπλοϊκό δίκτυο. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία στη λεωφόρο Πάρνηθος και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές στις οποίες υπήρξαν διακοπές ρεύματος. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Την ίδια ώρα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο ρυμούλκησης του πλοίου που, λόγω απώλειας του πηδαλίου, βρίσκεται ακυβέρνητο, στο Μυρτώο πέλαγος. Στις 16:00 θα φτάσει στο πλοίο δεύτερο ρυμουλκό.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε χωριά, στη νότια Εύβοια, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, καθώς και σε Παλλήνη, Πεντέλη, Ασπρόπυργο και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σε εγρήγορση συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των βλαβών.

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης.

Μόνο με τη χρήση αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου, προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας.

Οι κάτοικοι στη Σέτα Εύβοιας, σε υψόμετρο 800 μέτρων, είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα: Τα 2,5 μέτρα έφθασε το ύψος του χιονιού αλλά ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τη βαρυχειμωνιά. Εκτός από τις μετακινήσεις που είναι δύσκολες, οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Άλλη μια «λευκή» μέρα ξημέρωσε στα Βίλια Αττικής. Οι κάτοικοι άνοιξαν κανονικά τα καταστήματά τους, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να… ξεθάψουν μετά από μέρες τα αυτοκίνητά τους από το χιόνι, γιατί έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους. Κάποιοι μάλιστα το διασκεδάζουν, μετατρέποντας τους δρόμους σε χιονοδρομική πίστα. Με απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Βιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης είχε η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν πυρετωδώς και μέχρι το μεσημέρι έγινε μερική αποκατάστασης της βλάβης.

Το «λευκό» τοπίο διατηρείται εδώ και ημέρες στο Λουτούφι Βοιωτίας, ενώ τρικυμιώδες είναι εδώ και ημέρες το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Από τα πελώρια κύματα, τα καταστήματα στο λιμάνι έχουν υποστεί ζημιές.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων δύο ημερών, έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος και υπέβαλλε αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κήρυξη δύο δημοτικών ενοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου: Δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρούνται στην δημοτική ενότητα Πολιχνίτου, με μεγαλύτερο την ολική καταστροφή του παραλιακού δρόμου της Νυφίδας. Το οδόστρωμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι διέβρωσαν το οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και στη Χίο με ανέμους και χιονοπτώσεις στα βόρεια του νησιού. Υπήρξαν 33 συμβάντα στα οποία παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Χθες βράδυ στην περιοχή Ροδώνα της Βολισσού όταν και απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από τα σπίτια τους, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσε η υπερχείλιση του χειμάρρου Μαλαγκιώτη.

Κλειστός λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης θα παραμείνει με απόφαση της αστυνομίας Χανίων, ο δρόμος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστέλι-Σφηνάρι-Κάμπος, από το Σφηνάρι έως και τον Κάμπο.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης αύριο, τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου, με απόφαση του δημάρχου, Παντελή Μουρτζανού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με τα συμβατικά πλοία. Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του Λιμενικού για τη ρυμούλκηση του ακυβέρνητου φορτηγού πλοίου. Οι 22 ναυτικοί, μετά από 25 ώρες στα φουρτουνιασμένα νερά, αναμένουν την απομάκρυνσή τους από το σκάφος. Ήδη ένα ρυμουλκό έχει προσεγγίσει το πλοίο, ενώ αναμένεται και έλευση δεύτερου ρυμουλκού που θα ολοκληρώσει την επιχείρηση διάσωσης και ρυμούλκησης του πλοίου.

Πρόγνωση καιρού-Γενικά χαρακτηριστικά-Προειδοποιήσεις

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (πλην Θράκης) βελτιωμένος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως της Θράκης παροδικές χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα). Βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8, στα ανατολικά και νότια 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στην Κρήτη (ορεινά – ημιορεινά) χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια 9 με 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα πυκνές, όπου θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη 08-01-2020
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα.
Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, τηςΕύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 09-01-2020
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-01-2020
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-01-2020
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και στα πελάγη βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12-01-2020
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Πηγή: ΕΡΤ, ΕΜΥ

Σχετικές ειδήσεις: Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα – Προβλήματα στις συγκοινωνίες (video)
Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου


Νυχτερινή επίσκεψη του Γ. Πατούλη σε σημεία άμεσης επέμβασης των συνεργείων της Περιφέρειας Αττικής

Αντικαρκινική Εταιρία: Άκρως επικίνδυνο για την υγεία το τζάκι – Έκκληση προς τους πολίτες

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35tb12z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη