ΣΑΛΟΣ! Στις 128.000€ πάει ο μισθός του Διευθ. Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ...

Kyriakos Melas  
Με λογική που θυμίζει Καραμανλική διαχείριση προτείνεται χωρίς αιδώ η αύξηση των αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ από 59.000 ευρώ σε 128.000 ευρώ .
Πρόκληση και απόδειξη ότι οι ...τύποι που ανέλαβαν σαν .... σωτήρες την διακυβέρνηση του τόπου από την ξετσίπωτη Καραμανλική συριζοδεξιά δεν κατάλαβαν γρι τους λόγους που μας οδήγησε ο πρώην ηγέτης τους στην χρεοκοπία και στα μνημόνια .
Ντροπή σας ρε !!
--------------------------------------
Ο διευθύνων σύμβουλος προτείνεται να πληρώνεται με €128.000 ετησίως, από €57.000 σήμερα. Γενναία αύξηση και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο που θα εισπράττει €90.000 τον χρόνο, Για τα δύο ανώτατα στελέχη προβλέπεται και bonus 15% αν πετύχουν συγκεκριμένους στόχους.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ καλείται  να αποφασίσει για την αύξηση των αποδοχών που λαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ύδρευσης από τις 57.000 ευρώ (μικτές αποδοχές) στις 128.000 ευρώ, μικτά, τον χρόνο!

Με βάση την εισήγηση της αποκαλούμενης «επιτροπής αμοιβών» και έπειτα από έγκριση της προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Θεοδώρας Βαρβαρίγου, το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου εισάγεται προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θέμα που αφορά τις αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ύδρευσης.

Μέχρι σήμερα, ίσχυε η περιοριστική πολιτική που είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 2010 και προέβλεπε ότι το ανώτατο όριο αποδοχών για τα εκτελεστικά μέλη της ΕΥΔΑΠ (όπως και άλλων εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Σήμερα, το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ είναι έτοιμο να λάβει απόφαση για την «άρση της ανωτέρω στρέβλωσης» και τη «διαμόρφωση μιας δίκαιης πολιτικής αποδοχών που θα παρέχει εύλογη και ανταγωνιστική αμοιβή στα ανώτατα διοικητικά στελέχη της ΕΥΔΑΠ» όπως αναφέρεται στο εισηγητικό της επιτροπής αμοιβών.

Τα μέλη του ΔΣ


Τι προτείνεται λοιπόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ; Ο υπερδιπλασιασμός των αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χάρη Σαχίνη από τις 57.000 ευρώ μικτές αποδοχές σήμερα στις 128.000 ευρώ μικτές αποδοχές για το 2020, ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Αύξηση λίγο μικρότερη του 100% προτείνεται και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο, οι αποδοχές του οποίου προτείνεται να διαμορφωθούν από τις 57.000 ευρώ σήμερα στις 90.000 ευρώ μικτά ετησίως, πλέον εργοδοτικών εισφορών.

Πέραν της τρελής αύξησης στις αμοιβές του διευθύνοντος και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, η επιτροπή αμοιβών της ΕΥΔΑΠ προτείνει να θεσμοθετηθεί και bonus στα δύο εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εταιρείας, σε περίπτωση που καταφέρουν να πετύχουν τέσσερις συγκεκριμένους στόχους. Το bonus ορίζεται στο 15% των αποδοχών του διευθύνοντος και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ αν οι κύριοι Σαχίνης και Τόσιος καταφέρουν να μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας πάνω από 5%, πετύχουν επενδύσεις πάνω από 50 εκατ.ευρώ, μειώσουν το ατιμολόγητο νερό κατά 5% και αυξήσουν τις εισπράξεις από καθυστερημένες οφειλές κατά 10%. Μικροί στόχοι που δεν είναι και δύσκολο να επιτευχθούν, πολύ περισσότερο δε που η υλοποίησή τους μπορεί να αποφέρει στα δύο εκτελεστικά μέλη του ΔΣ bonus ύψους 30% επί των ετήσιων αποδοχών τους εάν επιτευχθούν για τρία συναπτά έτη.


Το σκεπτικό για τον υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου

Ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η προσπάθεια για υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του διευθύνοντος και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πριν από λίγο καιρό, η ΕΥΔΑΠ ανέθεσε στην εταιρεία «KPMG» την εκπόνηση «Μελέτης έρευνας αγοράς για τις αποδοχές και παροχές για τα μέλη του ΔΣ» με αντικείμενο τον προσδιορισμό ενός «ευλόγου επιπέδου αμοιβών» για τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Με απλά λόγια, η ΕΥΔΑΠ ζήτησε από την KPMG μια εισήγηση για το ποσοστό αύξησης που πρέπει να λάβει ο διευθύνων και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Αν προβλέψατε ότι η μελέτη έρευνας αγοράς για τις αποδοχές των εκτελεστικών στελεχών της ΕΥΔΑΠ προέκρινε την αύξηση των μισθών, τότε μαντέψατε σωστά!

Η KPMG, μεταξύ άλλων, συμπέρανε ότι «οι υφιστάμενες αμοιβές και παροχές των εκτελεστικών μελών του ΔΣ δεν αντικατοπτρίζουν τη συνεισφορά και το επίπεδο ευθύνης της κάθε θέσης στην επίτευξη τω εταιρικών αποτελεσμάτων», ότι «τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ αμείβονται κάτω από το εύρος της ελληνικής αγοράς σε επίπεδο αμοιβών και λοιπών παροχών» κι ότι «η άρση της ανωτέρω στρέβλωσης (σσ. δηλαδή της πρόβλεψης ότι το ανώτατο όριο των αμοιβών των εκτελεστικών μελών του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου) και η διαμόρφωση μιας δίκαιης πολιτικής αποδοχών, που θα παρέχει εύλογη και ανταγωνιστική αμοιβή στα ανώτατα Διοικητικά Στελέχη της ΕΥΔΑΠ, σε αντιστοιχία με το επίπεδο ευθύνης που έχουν αναλάβει είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προσέλκυση και παραμονή στην Εταιρεία στελεχών εγνωσμένου κύρους, με την κατάλληλη εμπειρία και αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ώστε να συνεισφέρουν στην υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου».
Πηγή: protothema.gr


via Press24.gr https://ift.tt/2RZOLKf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη