Οι "Πλειάδες" θα εμφανιστούν το Σάββατο στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής - Μια ακόμη μοναδική συμμετοχή, τιμή για τη Βοιωτία!


ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ "ΠΛΕΙΑΔΕΣ"  

            Εχουμε την τιμή να συμμετέχουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ως μοναδική συμμετοχή απο τη Βοιωτία το Σαββατο 15 Φεβρουαρίου.
            Η συμμετοχη μας σε αυτη τη μεγάλη γιορτή μουσικής που διοργάνωνεται για φιλανθρωπικο χαρακτήρα απαρτίζεται απο 60 χορωδους και την ορχήστρα μας η οποία αποτελείται απο τους:
Μαέστρος : Iωάννα Παναγωτίδη
Βαγγέλης Βαλαχας  μπουζούκι,Γιώργος Πούλος  λαούτο και Φριξος Καλουδης  κιθαρα,.
Η χορωδία μας θα ερμηνεύσει  τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκη.
Στην απαγγελία κειμενων η Λένα Πολατσίδη.
Στο χορευτικό μέρος ο Δημητρης Γιαννακοπουλος

            Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής αποτελεί για την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Ελλάδα ένα μοναδικό στο είδος του πολιτιστικό γεγονός αφού γίνεται αφορμή να συναντηθούν καλλιτέχνες και πολιτισμοί από όλο τον κόσμο
            Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, αλλά και Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Έβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Άρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Πάφο και Λευκωσία Κύπρου.
            Ιδιαίτερη στιγμή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή των μουσικών σχημάτων από το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες "Ο Σωτήρ", η Χορωδία του Κέντρου, το μουσικό σύνολο "Δέντρο Ζωής" και οι "Κρουστωδοί".
            Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha TV, Βίκυ Χατζή.
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίουόσοι τυχεροί θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στις 12 μεσημέρι, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη Μεγάλη Παρέλαση των Φιλαρμονικών, μια παράλληλη δράση με αυτή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής.
Σε όλο το μήκος της Λεωφ. Νίκης, από την πλατεία Αριστοτέλους έως τον Λευκό Πύργο, οι Φιλαρμονικές θα παιανίζουν θριαμβευτικά (Marcie Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια δίπλα στα νερά του Θερμαϊκού, όπου και θα ολοκληρωθεί η παρέλαση.
Το φεστιβάλ τελεί υπό τις αιγίδες:
Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), ΕΟΤ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσ/νικης



via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/39x6oXH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη