Συμμετέχουν και οι λογιστές στην απεργία την 18/2

Συμμετέχουν και οι λογιστές στην απεργία την 18/2

Την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών. «Ενώνουμε την φωνή μας με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφάσισαν να αγωνιστούν ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό νόμο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Όπως καταγγέλλει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε και άμεσα πάει για ψήφιση στη Βουλή κινείται στην κατεύθυνση διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Σημειώνοντας ότι διατηρεί το διαχωρισμό της σύνταξης σε εθνική (επιπέδου προνοιακού επιδόματός) και ανταποδοτική (που θα "διαμορφώνεται" από τις αποδοχές, τα χρόνια ασφάλισης κ.ο.κ.).

"Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν καταργεί τον ν. Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ όπως ψεύτικα διακηρύσσει, αλλά κατοχυρώνει και θωρακίζει τον πυρήνα του, δηλαδή τις συντάξεις πείνας με τους σφαγιαστικούς συντελεστές αναπλήρωσης, τα 40 έτη εργασίας, την αύξηση των ορίων ηλικίας για γυναίκες και άντρες στα 67, την περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης", σημειώνει.

Παράλληλα χαρακτηρίζει κοροϊδία ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους."

Λίγα ψίχουλα, σε σχέση με όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν και κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε πολύ μικρό κομμάτι συνταξιούχων.

Όσοι δουλεύουν με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, έχουν μεγάλα διαστήματα ανεργίας κλπ. καταδικάζονται σε συντάξεις 400 και 500 ευρώ".

Διευκρινίζοντας ότι ο νέος νόμος, συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ αποτελούν προκλητικά μυθεύματα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, για τη "βιωσιμότητα" των ασφαλιστικών ταμείων και "δίκαιης" κατανομής συντάξεων.



via Ειδησεις https://ift.tt/2HjPwYj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη