Ντέιβιντ Κάμερον: Σε διαθεσιμότητα σωματοφύλακάς του - Τι συνέβη

Ένας επιβάτης σε πτήση της British Airways βρήκε μέσα στην τουαλέτα του αεροσκάφους ένα όπλο που ήταν γεμάτο μαζί με το διαβατήριο του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τα οποία είχε ξεχάσει εκεί ο σωματοφύλακάς του, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κάμερον επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο με πτήση της British Airways συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας για την προστασία του, όταν ο εντοπισμός των αντικειμένων αυτών προκάλεσε αναστάτωση στους επιβάτες, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα Sun, επικαλούμενη άλλους επιβάτες, έγραψε ότι το αεροσκάφος της British Airways ανέμενε να απογειωθεί όταν ένας σοκαρισμένος επιβάτης είπε ότι βρήκε ένα όπλο μέσα στην τουαλέτα προκαλώντας πανικό.

"Ο κυβερνήτης επιβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί όπλο, γεγονός που μας τρόμαξε όλους", έγραψε η Sun επικαλούμενη έναν επιβάτη.

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τους επιβάτες ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι ο άνδρας για την προστασία του Κάμερον είχε άδεια να φέρει όπλο εν πτήσει και ότι το όπλο του επιστράφηκε, αλλά πολλοί επιβάτες αντέδρασαν και έτσι το όπλο απομακρύνθηκε από την πτήση πριν από την απογείωση.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λαμβάνει το περιστατικό σοβαρά υπόψη της και ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, ενώ ο σωματοφύλακας φέρεται να τίθεται σε διαθεσιμότητα.

"Γνωρίζουμε το περιστατικό (που σημειώθηκε) σε πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Φεβρουαρίου και ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η British Airways ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ακολούθησε τους κανονισμούς της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, που επιτρέπουν στους Βρετανούς αστυνομικούς να φέρουν όπλο εν πτήσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

"Το πλήρωμά μας χειρίστηκε το ζήτημα άμεσα πριν από την απογείωση και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά", ανέφερε η εταιρεία.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το 2016 έπειτα από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας του στην ΕΕ, το οποίο έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο για το οποίο είχε κάνει εκστρατεία.

Το 2012, ενώ βρισκόταν ήδη δύο χρόνια στην πρωθυπουργία, είχε ξεχάσει την οκτάχρονη τότε κόρη του μέσα σε μια παμπ μετά το γεύμα τους και είχε επιστρέψει για να την παραλάβει έπειτα από 15 λεπτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/2ulevHY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη