Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ δωρεές στο Δημόσιο και σε ΝΠΙΔ

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ οι παραδόσεις αγαθών και παροχών υπηρεσιών που αφορούν δωρεέςσε φορέα του δημόσιου τομέα ή σε ΝΠΙΔ που έχει συσταθεί με ειδικό νόμο για το δημόσιο συμφέρον ή με άλλες οντότητες που εποπτεύονται από τους παραπάνω φορείς.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων" (Α' 212) και άλλες διατάξεις.»

Στην ανάγκη διακομματικής στήριξης της τροπολογίας που διευρύνει τις περιπτώσεις ειδικών απαλλαγών από τον ΦΠΑ για την παράδοση αγαθών και υπηρεσιών που αφορούν δωρεές, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία που δίνει κίνητρα σε φορείς και ιδρύματα που επιδεικνύουν έντονη κοινωνική ευαισθησία αφού διευκολύνει πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών στο δημόσιο, όπως κινητών και ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς, όπως νοσοκομεία, σχολεία και κτίρια για επιμορφωτικούς σκοπούς.



via Press24.gr https://ift.tt/31OEwvD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη