Περί … Πολιτικάντηδων

Αφιερωμένο στους ψεύτες πολιτικάντηδες της τοπικής πολιτικής σκηνής
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική
Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 5/2/2020

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας, ως ενεργός πολίτης, βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλλημα: Να είμαι ευχάριστος ή να είμαι χρήσιμος. Επέλεξα το δεύτερο.
Έτσι εδώ και 2 χρόνια, μέσα από την αρθρογραφία μου, λειτουργώ με διαφάνεια και καθαρές κουβέντες.
Αν κρίνω ότι πρέπει να πάρω θέση σε κάποιο δημοτικό δρώμενο ή πράξη αιρετού, δεν κάθομαι να μετρήσω τι και πως … παίρνω θέση.
Και μια από τις πράξεις που απεχθάνομαι είναι όταν εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας γίνονται κυνηγοί μιας θέσης εξουσίας επ' αγαθώ της τσέπης τους βεβαίως-βεβαίως. Μιλώ για τους π ο λ ι τ ι κ ά ν τ η δ ε ς.
Ποιος είναι πολιτικάντης;
  • Είναι αυτός που χωρίς αξίες και ιδεολογία προδίδει αυτούς που τον στήριξαν…
  • Είναι αυτός που το µόνο που επιδιώκει είναι να ικανοποιήσει τη µαταιοδοξία του …
  • Είναι αυτός που γνωρίζει να αναρριχάται ως ο γυµνοσάλιαγκας …
  • Είναι αυτός που απογοητεύει τους σοβαρούς ανθρώπους που δεν πολυασχολούνται με την πολιτική κάνοντάς τους να μονολογούν: «Όλα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν».
  • Είναι αυτός που στα λεξικά ορίζεται ως: πολιτικά ανέντιμος, συμφεροντολόγος, ανήθικος, αναξιόπιστος, ασταθής, επιπόλαιος, ασόβαρος, χειραγωγήσιμος. Ή με άλλα λόγια, ένας τύπος ΟΦΑ [= Όπου Φυσάει ο Άνεμος] σε φάση «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» ομνύων στο δόγμα του ο,τινανισμού [ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ].
Και σας ρωτώ: Είναι ποτέ δυνατόν να προχωρήσουμε με τέτοιους ανθρώπους;
Η απάντηση είναι δεδομένη, OXI.
Οι άνθρωποι αυτοί μοιάζουν με το κλάσμα, όπου Αριθμητής είναι ο πραγματικός τους εαυτός και Παρονομαστής η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται, τόσο το κλάσμα τείνει προς το ΜΗΔΕΝ.
--------------------------
Και λίγα λόγια για το χθεσινό ΔΣ με τη δική μου οπτική γωνία.

[1] Η κα Πρόεδρος του ΔΣ, ως όφειλε, έπρεπε (α) να είχε διανείμει στους Δημοτικούς Συμβούλους αντίγραφα της από 30/12/2019 ένστασή μου στην ΑΔΘΣΕ με θέμα την ακύρωση της υπέρογκης αύξησης των Δημοτικών Τελών και (β) να τους ενημερώσει προφορικά ότι η ΑΔΘΣΕ δεν έχει αποφανθεί αν θα την κάνει δεκτή ή θα την απορρίψει. Αμέλεια ή Σκοπιμότητα;

[2] Σε ερώτησή μου γιατί δεν περιμένανε το πόρισμα της ΑΔΘΣΕ και μετά να ενεργήσουν ανάλογα (γιατί μπορεί να ξαναγίνει ΔΣ για τα ΔΤ) η απάντησή ήταν πως έπρεπε να επισπευστούν οι διαδικασίες για ψήφιση του Π/Υ- Προϋπολογισμού διότι χωρίς Π/Υ δεν μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος.

[3] Απάντησα ότι αν προχωρήσουν στη ψήφιση των ΔΤ ως έχουν, θα αναγκαστώ να κάνω ένσταση απόρριψης του Π/Υ. Είναι το μόνο «όπλο» που μου παρέχει η νομοθεσία για ακύρωση αυτής της αυθαίρετης αύξησης ΔΤ.

[4] Σε αυτό το σημείο μου την «έπεσαν» οι της Διοίκησης και η κατάσταση ξέφυγε … από έναν πολιτισμένο διάλογο. Σε ότι μου αναλογεί ζητώ συγνώμη από τους Δημοτικούς Συμβούλους α λ λ ά όταν έχεις να κάνεις με έναν αλαζόνα τύπο (τον δήμαρχο εννοώ) όσο και να θες να συγκρατηθείς δεν μπορείς.

[5] Η παράταξη του κ. Συκιώτη επέμεινε στην αρχική της θέση περί αύξησης +64% και +107% για Οικίες και Επιχειρήσεις αντίστοιχα. Αγνόησε παντελώς τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης κ. Τσώμου και της πρώην Αντιδημάρχου κας Μπεζάτη (της παράταξης Συκιώτη) και έχοντας την πλειοψηφία στο Σώμα, η πρότασή της έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

[6] Επειδή οι Συκιώτης και Σια και τα φερέφωνά τους θα αρχίσουν να διαδίδουν αριστερά και δεξιά ότι δεν μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις λόγω της ένστασης του Σκούφια, οφείλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

  • Εμείς οι δημότες δεν έχουμε δώσει σε κανέναν Λευκή Επιταγή να διαχειριστεί τα δημοτικά δρώμενα της επόμενης 4ετίας.
  • Δεν ζούμε στην εποχή εγώ αποφασίζω και εσείς οι δημότες «πρόβατα».
  • Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εισπράττει τα Ανταποδοτικά Τέλη «κυνηγώντας» με κάθε τρόπο τους μπαταχτσήδες και να μην καταφεύγει στην εύκολη λύση των αυξήσεων ώστε να καλύψει «τρύπες» που ή ίδια άνοιξε λόγω της ανικανότητάς της.
  • Η ένστασή που θα καταθέσω όταν ο Π/Υ ψηφιστεί από το ΔΣ είναι μια υπόσχεση που έδωσα αφενός στη γριά γειτόνισσά μου που με μια σύνταξη 400 € προσπαθεί να επιβιώσει και σβήνει τα φώτα από νωρίς νομίζοντας ότι φταίει μόνο η ΔΕΗ για τον λογαριασμό που με στερήσεις (μερικές φορές κόβει από τα φάρμακά της) προσπαθεί να πληρώνει και αφετέρου στον συντοπίτη μου που έχει ένα καφενείο και του ζητούν – άκουσον-άκουσον - να πληρώνει ΔΤ/τμ ίδια με τα cafe των Καμένων Βούρλων, όπως του Αντιδημάρχου κ. Αντύπα.
--------------------------


via ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Blog https://ift.tt/2SojFuC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη