Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο νέος κορωνοϊός δεν είναι ακόμη πανδημία»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και που έχει εμφανιστεί στην Κίνα δεν αποτελεί ακόμη "πανδημία", όρος που ισχύει όταν υφίσταται κατάσταση παγκόσμιας διάδοσης μίας νόσου.
"Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Σιλβί Μπριάν, η διευθύντρια της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι αρμόδια για την παγκόσμια προετοιμασία για κίνδυνο μόλυνσης.
"Είμαστε σε μία φάση επιδημίας με πολλαπλές εστίες", πρόσθεσε η Μπριάν.
Η ίδια υπενθύμισε πως η κοιτίδα της επιδημίας είναι η επαρχία Χουμπέι. "Η διάδοση μεταξύ ανθρώπων εκεί είναι έντονη και οι κινεζικές Αρχές εφάρμοσαν μέτρα" για να περιορίσουν τη διάδοση της νόσου, υπογράμμισε.
"Ελπίζουμε πως βασιζόμενοι σ' αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν στη Χουμπέι, αλλά και σε άλλα μέρη, στα οποία είχαμε κρούσματα, θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη μετάδοση και να απαλλαχθούμε απ' αυτόν τον ιό", πρόσθεσε.
Η Μπριάν υπογράμμισε πως αυτό είναι μία "πρόκληση" εξαιτίας των μετακινήσεων πληθυσμών και της ευκολίας με την οποία μεταδίδεται ο ιός. "Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο, όμως (...) πιστεύουμε πως είναι δυνατό", δήλωσε.
Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πως ο οργανισμός θα έχει αυτή την εβδομάδα τηλεδιάσκεψη με αντιπροσώπους της βιομηχανίας των ταξιδιών και του τουρισμού για να εκπονήσουν συστάσεις για την προστασία των πληρωμάτων τους ώστε να μπορέσουν να επαναληφθούν οι πτήσεις στην Κίνα.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,Reuters


via Press24.gr https://ift.tt/2uk6vH1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.