Κορονοϊός: Αυτή είναι η σωστή χρήση της μάσκας για προστασία από τα μικρόβια - ΒΙΝΤΕΟ

"Η υστερία που υπάρχει για τον κορονοϊό είναι αδικαιολόγητη. Η ελληνική κυβέρνηση από ότι έχω δει είναι οργανωμένη από πριν για αυτό το θέμα" δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Θ. Βασιλακόπουλος, καθηγητής - πνευμονολόγος.

"Η μεταδοτικότητα αυτού του κορονοϊού δεν είναι τρομερή από ότι φαίνεται προς το παρόν, ούτε η θνησιμότητα" πρόσθεσε.

"Δεν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Να πούμε τα αυτονόητα, προφανώς οι άνθρωποι αρχίζουν και πανικοβάλλονται και αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από τις απλές μάσκες. Η απλή μάσκα έχει διαφορετικό χρώμα από τη μία πλευρά, πράσινη ή μπλε και λευκή από την εσωτερική πλευρά. Διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ. Χρησιμοποιείται από τους χειρουργούς ή τους γιατρούς ώστε όταν εκπνεύουν οι εκκρίσεις τους να παγιδεύονται στη μάσκα. Η εξωτερική πλευρά της μάσκας είναι υδρόφοβη, αν πέσει μια σταγόνα πάνω θα κυλίσει κάτω. Υδρόφιλο τμήμα από μέσα που η υγρασία από την αναπνοή παγιδεύεται και στο ενδιάμεσο ένα φίλτρο που πιάνει θεωρητικώς μικρόβια. Αυτή η μάσκα δεν μπορεί να πιάσει τους μικροσκοπικούς ιούς ή πολλούς από αυτούς" ανέφερε.

"Η μάσκα αυτή φοριέται πάντα με το χρωματιστό μέρος προς τα έξω, λένε διάφορα στο ίντερνετ. Δεν είναι δύο πλευρών, μόνο μια πλευρά είναι η σωστή. Είναι μιας χρήσης, θα την φορέσω τώρα, καλύπτοντας και την μύτη και όταν την βγάλω θα την πετάξω. Αυτό που κάποιος την βγάζει, την ακουμπάει, την βάζει στην τσέπη και την ξαναβάζει, είναι τρελά πράγματα" τόνισε.

"Την μάσκα πρέπει να την πιάσουμε από τα πλάγια, δεν αγγίζω ποτέ το εξωτερικό, όταν θέλω να την βγάλω, την διπλώνουμε από το εσωτερικό και θα την πετάξω στο καλάθι των αχρήστων και θα απολυμάνω αμέσως τα χέρια μου" συμπλήρωσε.

"Η πληροφόρηση δεν μπορεί να γίνεται από το ίντερνετ. Αν θέλω να προστατευτώ λίγο παραπάνω, όταν είμαι σε κοινόχρηστους χώρους, μετρό κτλ δεν πρέπει να αγγίζουμε τίποτε. Αν αγγίξεις πράγματα που έχουν τον ιό, το μεταφέρεις στο πρόσωπο τα μάτια κλπ. Πλύσιμο με σαπούνι, και απολυμαντικά μαντηλάκια με αλκοόλ" δήλωσε ο ιατρός.



via Press24.gr https://ift.tt/37ZjLzr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη