Πολιτικό Μνημόσυνο Κοντονίνα: «Υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων»

Πολιτικό Μνημόσυνο Κοντονίνα: «Υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων»

Υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά δικαιώματα, έδωσαν όσοι παραβρέθηκαν στο Πολιτικό μνημόσυνο του συνδικαλιστή από τον χώρο των αυτοαπασχολουμένων συναγωνιστή Θανάση Κοντονίνα, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Στο πολιτικό μνημόσυνο παραβρέθηκαν δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι του Βόλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, φίλοι και συναγωνιστές του Θανάση Κοντονίνα, που από το ίδιο μετερίζι όλα τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχαν στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων και των συνταξιούχων, αλλά και στην συνοικία των Αγίων Αναργύρων Βόλου μέσω του Εξωραϊστικού συλλόγου, όπου αυτός ήταν πρόεδρος για πολλά χρόνια και έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Τσιώνας εκ μέρους της Τομεακής επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων, Γιάννη Γεωργακόπουλο, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ -ΤΕΒΕ Κων. Γερογιάννη, από την πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων δημοσίου, Βούλα Ευθυμίου, καθώς επίσης και από τη σύζυγό του Άννα, τις κόρες του Ματίνα και Αναστασία, που ευχαρίστησαν την Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ Βόλου για την πρωτοβουλία που πήρε για την διοργάνωση του πολιτικού μνημοσύνου.

Ο Μιχάλης Τσιώνας τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής :

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με την σημερινή εκδήλωση θέλει να τιμήσει  τον συναγωνιστή Θανάση Κοντονίνα, που έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή πριν από λίγες μέρες.  Έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε, μέσα από το οργανωμένο κίνημα, για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού μας.

Ο Θανάσης Κοντονίνας συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ πολλές δεκαετίες. Ήταν μπροστάρης στους αγώνες με τις θέσεις του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς που υπηρέτησε στο κίνημα. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου του επιμελητηρίου  και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Βόλου.

Όλοι θα θυμόμαστε την παρουσία και την καθημερινή προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες. Τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε το λαϊκό δίκιο. Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, τον πολιτισμό, την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού μας και της εθνικής αντίστασης, τα προβλήματα της πόλης.

Ο Θανάσης συμφωνούσε με την πρωτοπόρα και ανιδιοτελή δράση που χαρακτηρίζει τους Κομμουνιστές από την ίδρυση του ΚΚΕ και γι' αυτό και ο ίδιος δρούσε κατ' αυτόν τον τρόπο.

Αποδεχόταν τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις του Κόμματος, κατανοώντας ότι το σάπιο σύστημα το οποίο ζούμε, δηλαδή ο καπιταλισμός, όχι μόνο δεν είναι παντοδύναμος

Ο Θανάσης Κοντονίνας βλέποντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα συνεχώς να περικόπτονται, γιατί αυτό απαιτούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, πάλευε δίπλα στο Κόμμα και στο συνδικαλιστικό κίνημα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για υψηλού επιπέδου παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμό, αθλητισμό.

Η επίθεση είναι ολομέτωπη στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας. Οι συνθήκες εργασίας και το κλίμα τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς, η παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλισης, η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών δεν είναι απλά αφορμές, είναι βασικοί λόγοι για να οργανωθεί και να ξεσηκωθεί ο λαός και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Να διεκδικήσουν τα αυτονόητα!  Αυτά που μπορεί να έχει πραγματικά σήμερα ο λαός μας και του τα στερούν, παρ' ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, παρ' ότι έχουμε μεγάλη ανάπτυξη της Επιστήμης, της Έρευνας, της Τεχνολογίας και ένα αξιόλογο, έμπειρο, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.

Βέβαια, επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει πως ο σχεδιασμός της θα γεννά αντιδράσεις, εξαγγέλλει την ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, όπως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα εμπόδια για να παρθεί απόφαση για απεργία, την εφαρμογή της καταστολής με το δόγμα «νόμος και τάξη», κ.ά. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων κι άλλων λαϊκών στρωμάτων αρχίζουν να κατανοούν ότι για να μην ξαναγίνουν οι νεροκουβαλητές μιας επόμενης κυβέρνησης που θα τους κάτσει στο σβέρκο, ο αγώνας τους πρέπει να στοχεύει σε βάθος, στον πραγματικό αντίπαλο, στο ίδιο το σάπιο σύστημα και την αυταρχική εξουσία του.

Ο Θανάσης Κοντονίνας αντιλαμβανόταν και για αυτό πάλευε δίπλα στο Κόμμα, ότι, ενώ ο λαός μας θα μπορούσε να ζει με πραγματική ασφάλεια και ειρήνη, σε συνεργασία με όλους τους λαούς, να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες του, ζει στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα, αλλά και με τους κινδύνους να μεγαλώνουν για αυτόν και τα παιδιά του, κινδύνους που απορρέουν από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.

Ο Θανάσης Κοντονίνας καταλάβαινε ότι για να μπουν εμπόδια σε αυτήν την καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, για την υπεράσπιση λαϊκών δικαιωμάτων, βασική προϋπόθεση είναι η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, με την προώθηση και εξασφάλιση μέσα στην ζωή μίας πλατιάς αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, η οποία θα ανατρέψει  αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και θα οικοδομήσει την σοσιαλιστική κοινωνία, στην οποία θα καταργηθεί η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άλλον άνθρωπο και κάθε μορφή ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και θα διασφαλίσει ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων για όλο το λαό, για την ολόπλευρη κοινωνική πρόοδο στην Ελλάδα.

Για όλα αυτά τα ιδανικά δραστηριοποιήθηκε στο αγωνιστικό κίνημα των ΕΒΕ και των Α/A , δίπλα και μαζί με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο συνταξιουχικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ τιμά σήμερα τον σύντροφο Θανάση Κοντονίνα και πιστεύουμε ότι θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους αγωνίζονται μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και να τον θυμούνται έτσι όπως ήταν. Ένας αγωνιστής για τα δίκαια του λαού μας.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/39uc2tC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη