Κορονοϊός: Η Βρετανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Κίνα

Οδηγίες στους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Κίνα εξαιτίας του κορονοϊού, έδωσε σήμερα η Βρετανία, που ανακοίνωσε επίσης ότι απομακρύνονται από την Κίνα και οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία και τα προξενεία της Βρετανίας, μαζί με τις οικογένειές τους.

«Η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών θα είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητά μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ για να συμπληρώσει πως «ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε πλέον τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα, εάν μπορούν, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό. Όπου υπάρχουν ακόμα Βρετανοί υπήκοοι στην επαρχία Χουμπέι που επιθυμούν να απομακρυνθούν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για να τους διευκολύνουμε».

Επικαιροποιώντας την ταξιδιωτική του οδηγία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη του προσωπικού και οικείοι τους από την πρεσβεία και τα προξενεία της Βρετανίας απομακρύνονται από την Κίνα, ωστόσο, θα παραμείνουν μέλη του προσωπικού που θεωρούνται απαραίτητα, όπως αυτά που παρέχουν προξενικές υπηρεσίες.

«Η δυνατότητα του προσωπικού της πρεσβείας και των προξενείων να συνδράμουν εντός της Κίνας τους Βρετανούς πολίτες είναι περιορισμένη και θα είναι ακόμα πιο περιορισμένη στην περίπτωση που επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η British Airways και η Virgin Atlantic έχουν ήδη ακυρώσει πτήσεις προς και από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕvia Press24.gr https://ift.tt/36WlW5t
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.