Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν παλαιά αυτοκίνητα

Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν παλαιά αυτοκίνητα

Αλλαγές εξετάζει να φέρει το υπουργείο Οικονομικών αλλά από του χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας. Συνεπώς, τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 θα παραμείνουν ως έχουν καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία της ρύθμισης που θα φέρει. Ο νέος τρόπος υπολογισμός για τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2022.

Η Ελλάδα βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι υποχρεωμένη να υπολογίζει τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων βάσει του νέου προτύπου μέτρησης των ρύπων, του λεγόμενου WLTP.

Μετά την ψήφιση της παράτασης στο υπουργείο Οικονομικών συστήθηκε ειδική επιτροπή προκειμένου να μελετήσει τις αλλαγές που θα συνόδευαν την καθιέρωση του νέου προτύπου μέτρησης των ρύπων. Ωστόσο, η παράταση λήγει στο τέλος του μήνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ριζικές αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν στα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι στο τέλος του 2020 για την επόμενη χρονιά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών:

- στα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά έως και τις 31 Οκτωβρίου 2010, τα τέλη κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να υπολογίζονται βάσει του κυβισμού και του πρώτου έτους κυκλοφορίας τους. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να γίνουν μικρές αυξομειώσεις. Έτσι η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών ΙΧ, με δεδομένο ότι ο ελληνικός στόλος οχημάτων είναι γερασμένος, θα συνεχίσει να πληρώνει τα ίδια τέλη που πλήρωσε και πέρυσι

- στα οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να υπολογίζονται βάσει των εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα με βάση την κλίμακα που ήδη ισχύει

- στα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά θα εφαρμοστεί το νέο πρότυπο, το WLTP. Σε γενικές γραμμές τα τέλη που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτής της κατηγορίας δεν θα διαφέρουν σημαντικά από αυτά που πληρώνουν όσοι έχουν όχημα που πρωτοκυκλοφόρησε από τον Νοέμβριο 2010 και μετά.



via Ειδησεις https://ift.tt/2w6WeP1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη