Κόντρα Γεωργιάδη - Τσακαλώτου για την προστασία της πρώτης κατοικίας - ΒΙΝΤΕΟ

Nέα κόντρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας είχαμε σήμερα, αυτή τη φορά μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,Άδωνι Γεωργιάδη, και του τέως υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο με ομιλία του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, σχετικά με το θέμα αυτό. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε τότε ότι η προστασία της αγοράς κατοικίας χρειάζεται όταν η οικονομία βρίσκεται εκτός κανονικότητας, όταν για παράδειγμα έχει τεράστια ύφεση, ενώ σε περιόδους κανονικότητας η αγορά στέγης έχει πάντα ένα ρίσκο.

"Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Και έχεις την πιθανότητα να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις. Γι' αυτό το 2009 υπήρξαν 56.000 πλειστηριασμοί και δεν υπήρχε κανένα κίνημα ούτε από το ΚΚΕ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά των πλειστηριασμών αυτών. Γιατί ήταν μία κανονική περίοδος με ανάπτυξη και ο κόσμος ήξερε ότι μπορούσε να πάρει ένα δάνειο και αν δεν μπορούσε να το ξεπληρώσει θα είχε κάποι πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ πρόσθεσε ότι "στην κρίση είπαμε ότι δεν είμαστε στην κανονικότητα" και "ότι χρειάζεται κάτι και σιγά - σιγά πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

"Αφιερώνω την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή ως υπουργού Οικονομικών για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε όλους τους υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και Κώστα Ζαχαριάδη και ενημερώνω ότι θα το παίζω σε κάθε μου συνέντευξη", έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης στο Twitter.

Λίγο μετά απάντησε ο κ. Τσακαλώτος με ανάρτηση στο Facebook.

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας», έγραψε, κάνοντας λόγο για «γνωστή αγαπημένη συνήθεια της κοπτοραπτικής - όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι"περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις», προσθέτοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς. Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί», πρόσθεσε.

Αφιερώνω, ομιλία του ⁦@tsakalotos⁩ στην Βουλή ως ΥΠΟΙΚ για τους Πλειστηριασμούς Ά κατοικίας, σε όλους τους υποκριτές του Σύριζα και κυρίως στους ⁦@atsipras⁩ ⁦@nikospappas16⁩ ⁦@CZachariadis⁩ και ενημερώνω ότι θα το παίζω σε κάθε μου συνέντευξη pic.twitter.com/896ybr6Ew6

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 4, 2020



via Press24.gr https://ift.tt/2Sj3sHi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη