Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Μακριά από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να τα πει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, όμως, να μιλά πρώτος και να ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα στον συνομιλητή του. Τόνισε τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, όπως οι συναντήσεις των κλιμακίων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ενώ κάλεσε τον Ακάρ, χώρα του να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουλουσί Ακάρ – προ έκπληξη όλων – το μόνο που είχε να πει ήταν να συμφωνήσει με τον Έλληνα υπουργό ότι πρέπει να πέσει η ένταση στο Αιγαίο και να αφήσουν τα τεχνικά κλιμάκια ήσυχα να κάνουν την δουλειά τους για τα ΜΟΕ!

Συνάντηση με νόημα στο ΓΕΕΘΑ

Επιπλέον, σήμερα πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ. Ήταν ο Πρέσβης Adam Sterling, Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Διοίκησης των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, συζήτησαν ενδελεχώς την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας αλλά και θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή άσκηση που είναι σε εξέλιξη στο Κιλκίς όσο η συνεργασία σε ακόμη περισσότερα πεδία. Οι Αμερικανοί δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της παρουσίας τους στην Μακεδονία και την Θράκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έμπειρος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έθεσε στοιχεία για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Μεσόγειο ξεκαθαρίζοντας την αποφασιστικότητα των Ένοπλων Δυνάμεων.



via Press24.gr https://ift.tt/39yHjMb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη