Η Μπεμπεδέλη... χτυπά Θεσσαλονίκη με την συναρπαστική «Ρόουζ» της

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αφού... τα έσπασε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον έξοχο μονόλογο «Ρόουζ», ανηφορίσει με αυτόν στην λατρεμένη μας Θεσσαλονίκη για να την απολαύσουν και οι εκεί θεατρόφιλοι. Ο λόγος για την πολύ σημαντική Κυρία του θεάτρου μας Δέσποινα Μπεμπεδέλη που θα... χτυπήσει Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την «Ρόουζ» της από τις 27 Μαρτίου μέχρι και την 1η Ιουλίου! Να σπάσει πόρτες κι εκεί! Γιατί τέτοιες σπουδαίες θεατρίνες δεν μας έμειναν πολλές! Πάμε στα της παράστασης τώρα;

Μετά την μεγάλη επιτυχία και τα ενθουσιώδη σχόλια του κοινού στις παραστάσεις της Αθήνας, το Ρόουζ του Μάρτιν Σέρμαν, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ανεβαίνει από τις 27 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, για μια σειρά παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συγκινητική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγέωργος σε μετάφραση Μιμής Ντενίση, δίνει την ευκαιρία στην σπουδαία ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για ένα ανεπανάληπτο όσο και συγκινητικό ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενη μια 80χρονη Εβραία, η οποία ανατρέχει στο ταξίδι της ζωής της, ξεδιπλώνοντας το παρελθόν της.

Σχολιάζει με ευαισθησία, συγκίνηση αλλά και χιούμορ, όσα συνέβησαν δίπλα και μέσα της σε μια ολόκληρη ζωή, τη ζωή της.

Τα νεανικά της χρόνια στην Ουκρανία, το πέρασμα στην Πολωνία λίγο πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την ηχώ του Ολοκαυτώματος, τη φυγή στην Αμερική και την καινούργια ζωή που διαπερνά δεκαετίες και κοινωνικές αλλαγές. Θυμάται όσα έζησε και παρ' όλο που τη γονάτισαν, δεν την κατακερμάτισαν, αλλά της χάρισαν ένα μοναδικό κριτήριο κι έναν τρόπο σκέψης για την αξία της ίδιας της ζωής κι εκείνο το αίσθημα της δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζει τους σπουδαίους, που ο πόνος τους κάνει «Ανθρώπους» και ο φόβος θαρραλέους απέναντι στις επιταγές μιας μοντέρνας εποχής, που έχει χάσει πια κάθε στόχο και κάθε πρόσημο.

Το έργο «Ρόουζ» έγραψε το 1999 ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Mάρτιν Σέρμαν. Πρόκειται για τον συγγραφέα του επιτυχημένου «Bent» ο οποίος έχει γράψει αρκετά ακόμα πετυχημένα έργα και κινηματογραφικά σενάρια.

Πρώτη διδάξασα του ρόλου ήταν η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη το 1999, κερδίζοντας υποψηφιότητα για το θεατρικό βραβείο Olivier για την υπέροχη ερμηνεία της. Στην Ελλάδα το έργο έγινε γνωστό από το ανέβασμα της Αντιγόνης Βαλάκου , ενώ αργότερα τον ρόλο ενσάρκωσε και η Ζωή Λάσκαρη.

Μετάφραση: Μιμή Ντενίση

Σκηνοθεσία, φωτισμοί: Νίκος Καραγέωργος

Σκηνικό: Δημήτρης Δήμας

Μουσική: Νίκος Σπηλιώτης

Video art: Χρήστος Καρτέρης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Ευθυμίου / Γιώργος Λαμπριανός

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παραστάσεις :

Παρασκευή 27/3, Σάββατο 28/3, Κυριακή 29/3

Δευτέρα 30/3, Τρίτη 31/3 & Τετάρτη 1/4

Ώρα έναρξης : 9.00 μμ



via Press24.gr https://ift.tt/2OQZCUZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη