Συνάντηση Μπακογιάννη - Χόγιερ για τα έργα στην Αθήνα

Η πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από το επενδυτικό δάνειο των 55 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αστική ανάπτυξη της Αθήνας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ.

«Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συζητήθηκε η δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ειδικά για την Αθήνα, με την παροχή επιμέρους τεχνικής βοήθειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιών κτιρίων της πρωτεύουσας και για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση και αύξηση του πρασίνου στις σχολικές αυλές του», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. Η Αθήνα θα είναι η πρώτη πόλη της Ευρώπης που θα ωφεληθεί από αυτό το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, σημειώνεται.

Σε ότι αφορά το δάνειο των 55 εκατ. ευρώ, σε εξέλιξη είναι έργα αναπλάσεων στην πρωτεύουσα, η ανακαίνιση και η αντισεισμική θωράκιση ιστορικών διατηρητέων κτιρίων και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή «με την προώθηση σύγχρονων λύσεων σε επιλεγμένες περιοχές που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών».

Μετά την συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα μπαίνει στην τροχιά της απόλυτης προσαρμογής της στα νέα κλιματικά δεδομένα.

Με όχημα τις συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και τους ευρωπαϊκούς πόρους, θωρακίζουμε, εκσυγχρονίζουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές, τα κτίρια μας και την ποιότητα ζωής στην πόλη» τόνισε και ευχαρίστησε τον Βέρνερ Χόγερ και την ΕτΕπ «που στηρίζουν έμπρακτα το σχέδιο και την στρατηγική μας σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια».



via Press24.gr https://ift.tt/2SSgg7U
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη