Παραιτήθηκε η Ελληνίδα επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Πηνελόπη Κουγιανού Γκόλντμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση από τη θέση της, εκφράζοντας την επιθυμία της να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, σύμφωνα με e-mail του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, προς το προσωπικό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Με θλίψη σας ανακοινώνω ότι η Πένι Γκόλντμπεργκ με ενημέρωσε για την πρόθεσή της να παραιτηθεί από τη θέση της αντιπροέδρου και επικεφαλής οικονομολόγου", ανέφερε ο Μάλπας, προσθέτοντας ότι η αποχώρησή της θα ισχύσει από 1ης Μαρτίου.

Ο Μάλπας ζήτησε από τον Αρτ Κράι, διευθυντή ερευνών της Τράπεζας, να αναλάβει καθήκοντα αυτή τη μεταβατική περίοδο μέχρι να διοριστεί νέος επικεφαλής οικονομολόγος.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξήρε την "πνευματική οξυδέρκεια και επιμέλεια" της Κουγιανού - Γκόλντμπεργκ. "Εκτίμησα ιδιαιτέρως το πάθος της Πένυς να θεμελιώσει μια σχέση μεταξύ του ιδρύματος και της πρωτοποριακής πανεπιστημιακής έρευνας καθώς και την προσήλωσή της στην προσέλκυση νέων ταλαντούχων οικονομολόγων στην Τράπεζα, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί μετά την αποχώρησή της", τόνισε.

Η Πένυ Κουγιανού Γκόλντμπεργκ διορίστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα στα τέλη Απριλίου του 2018 για να αντικαταστήσει τον Πολ Ρόμερ, ο οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί μερικούς μήνες νωρίτερα λόγω μιας αντιπαράθεσης για τις στατιστικές μεθόδους της τράπεζας.

"Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να γυρίσω στη δουλειά μου στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Εκτιμώ την κατανόησή σας", έγραψε η ίδια σε επιστολή, προσθέτοντας ότι "η αποστολή της τράπεζας την ενδιέφερε και την ενέπνεε" πάντα.

"Ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία να εργάζομαι μαζί σας για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν και να μεριμνώ ώστε η οικονομία της ανάπτυξης να χρησιμεύει στη δημιουργία ευκαιριών για τους φτωχούς", υπογράμμισε.

Διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ στη Γερμανία και του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, η Γκόλντμεργκ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Οικονομικής 'Ενωσης και διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού της, του "American Economic Review".



via Press24.gr https://ift.tt/2UvxN86

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη