Εκπαίδευση σε μελισσοκόμους από τον Δήμο Τρικκαίων

photo: pexels

Εκπαίδευση σε μελισσοκόμους ξεκινά ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων μελισσοκόμων που ήδη έχουν εμπειρία στον χώρο και θα μάθουν πρόσθετα και νεότερα δεδομένα για τη μελισσοκομία. Η εκπαίδευση θα γίνει σε τριήμερα (ένα κάθε μήνα) με συνολική διάρκεια τις 100 ώρες και ως χώρος εκπαίδευσης είναι ο κόμβος καινοτομίας του Δήμου Τρικκαίων, το Gisemi Hub.

Η εκπαίδευση από διδάσκοντες του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του ΓΠΑ γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα γεωργία για τη νέα γενιά», μέσω του οποίου έχουν ήδη υλοποιηθεί δράσεις (εργαστήρια, εκπαιδεύσεις κ.α.) στον Δήμο Τρικκαίων.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 10:00 και οι λαμβάνοντες μέρος στην εκπαίδευση έχουν ήδη ειδοποιηθεί σχετικά, καθώς προηγήθηκε διαδικασία ενημέρωσης – υποβολής δήλωσης, μέσω του τοπικού συλλόγου.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Παν. Ντιντής τόνισε ότι είναι σημαντική αυτή η εκπαίδευση για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, για όλα τα εξειδικευμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις μέλισσες, την περισυλλογή μελιού και τις ορθές πρακτικές.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της εκπαίδευσης είναι:

  • Α. 14 – 16/02/2020
  • Β. 6 – 8/03/2020
  • Γ. 3 – 5/04/2020
  • Δ. 8 – 10/05/2020
  • Ε. 28 – 31/05/2020


via Ειδησεις https://ift.tt/2HnfsCl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.