Τι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε με ομοφωνία "την ενότητα του κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της ΚΕ και του προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την οργανωτική του ανασυγκρότηση".

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, "η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος".

Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα που "εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος", η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ "θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας".

Επιπρόσθετα, η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και ‪16 Φεβρουαρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η Πολιτική Γραμματεία προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως πχ την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας. Δράσεις που, όπως αναφέρεται, θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο ‪Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου.



via Press24.gr https://ift.tt/37XSE81
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη