Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Οικονομικών - Τι είπε για τη ΛΑΡΚΟ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών,  τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.
Εξ αρχής επισημάνθηκε ότι η Κυβέρνηση, με προχειρότητα και μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή λογική, σε μια ΠΝΠ με συγκεκριμένο περιεχόμενο, κατέθεσε σειρά τροπολογιών. Ιδιαίτερα η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ καθίσταται μια υποτιμητική διαδικασία για την ιστορία της επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

  • Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει την απόσυρση τροπολογίας για ΛΑΡΚΟ αλλά και την κατάργηση υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
  • Δεν υπήρξε καμία συζήτηση ούτε με τα πολιτικά κόμματα ούτε με τους φορείς και τα σωματεία ούτε με τις τοπικές κοινωνίες για να βρεθεί τρόπος διάσωσης της ΛΑΡΚΟ, ούτε η Κυβέρνηση παρουσίασε συγκεκριμένο  σχέδιο για το μέλλον της, πλην της πτώχευσης. 
  • Η τροπολογία δεν αναφέρει τίποτα ουσιαστικό για το μέλλον των εργαζομένων, αγνοώντας τόσο την προσφορά όσο και τις θυσίες τους στα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.  Κανένα ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.
  • Ενώ η ΛΑΡΚΟ είναι μια βιομηχανία που θα μπορούσε να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες παραγωγής πλούτου στη χώρα μας, η Κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την υποχρεωτική πτώχευση, με πώληση σημαντικού μέρους του ενεργητικού της. Προβλέπει να τεθεί η εταιρεία σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης, με στενές προθεσμίες, ώστε σύντομα να διενεργηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταβίβαση του ενεργητικού και την υποχρεωτική έναρξη πτωχευτικών διαδικασιών, εάν ο διαγωνισμός ή οι διαγωνισμοί δεν ολοκληρωθούν σε εύλογο διάστημα, με πώληση σημαντικού μέρους του ενεργητικού της εταιρείας.
  • Η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει ότι επί δικής της διακυβέρνησης διπλασιάστηκε η τιμή της κιλοβατώρας το 2006 και εκτινάχθηκε το χρέος προς τη ΔΕΗ.
  • Η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει,   ότι επι δικής της διακυβέρνησης έγινε το hedging και δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία της ΛΑΡΚΟ τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 
  • Ως Κίνημα Αλλαγής, μετά από τις συζητήσεις με τα σωματεία και τους εργαζόμενους και με δεδομένο ότι αναμένεται αύξηση της τιμής της ζήτησης του νικελίου λόγω της χρήσης του σε συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας, είχαμε προτείνει σαφέστατα την αντιμετώπιση του χρέους προς τη ΔΕΗ με ρήτρα διακύμανσης της τιμής του νικελίου, την ορθολογικοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών και την αναβάθμιση της ποιότητας του μεταλλεύματος με αξιοποίηση του κοβαλτίου.
  • Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει σε λύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα, ακολουθώντας λάθη και παραλείψεις του δικού της κακού παρελθόντος.
  • Σε σχέση με την προστασία πρώτης κατοικίας και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, η Κυβέρνηση αγνοεί πόσο εχθρική είναι η πλατφόρμα για των ένταξη των οφειλετών προκειμένου να προστατευθούν.  Δεν διασφαλίζεται η προστασία της πρώτης κατοικίας.


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2vxnuWw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη