«Καμπάνα» στο Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

«Καμπάνα» στο Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο τεσσάρων εκατομμυρίων ρουβλίων (58.000 ευρώ) επέβαλε το Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας στο Facebook για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

«Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Facebook παραβίασε την παράγραφο 8 του άρθρου 13.11 του Κώδικα διοικητικών νομοθετικών παραβιάσεων («Παραβίαση της νομοθεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα των προσωπικών δεδομένων») και ορίζει πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων» , δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι η Facebook, μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση εντός 10 ημερών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διοικητικού χαρακτήρα παραβιάσεων της νομοθεσίας, το οποίο συνέταξε η εποπτική αρχής ελέγχου μέσων ενημέρωσης (Roskomnadzor), στις 31 Ιανουαρίου η εταιρεία Facebook Inc., που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, δεν είχε εξασφαλίσει τη φύλαξη των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων χρηστών στην επικράτεια της Ρωσίας. Σύμφωνα με την δικαστή Αλεξάντρα Μιχαήλοβα, η Roskomnadzor είχε αποστείλει επανειλημμένα επιστολές στην Facebook με την παράκληση να διατηρεί στην Ρωσία τα δεδομένα των Ρώσων χρηστών, οι οποίες ωστόσο έμειναν αναπάντητες.



via Ειδησεις https://ift.tt/2ORKLJN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη