Γιώργος Μουλκιώτης - H Πολιτεία αδιαφορεί για τους πολίτες της υπαίθρου

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ενώ υπήρξε αίτημα του βουλευτή Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργου Μουλκιώτη προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την ολοσχερή αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεών σε Ελληνικό Δημόσιο, ΕΦΚΑ και Τράπεζες των πληγέντων αγροτών για τις τεράστιες ζημίες που έχουν υποστεί οι αγροτικές τους καλλιέργειες στις περιοχές Θηβών, Νεοχωρακίου, Λουτουφίου, Δάφνης, Βαγίων και Μαυρομματίου Βοιωτίας, η απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) είναι αποκαρδιωτική.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφό της, η Α.Α.Δ.Ε. υπογραμμίζει ότι σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών ή άλλων θεομηνιών, δυνάμει του ν. 2775/1994, ο Υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείται να εκδίδει σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες αναστέλλεται η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και Τρίτους για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μήνες και ρυθμίζεται η καταβολή αυτών μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ν. 1284/1982, ο Υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείται να παρατείνει με αποφάσεις του τις προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο και Τρίτους σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Παρά τις προβλέψεις αυτές, σύμφωνα με την Α.Α.Δ.Ε., για τις περιοχές του νομού Βοιωτίας που αναφέρονται στην ερώτηση του Βουλευτή Γ. Μουλκιώτη, δεν έχει περιέλθει στην υπηρεσία, αρμοδίως, αίτημα έκδοσης απόφασης παράτασης και αναστολής καταβολής οφειλών.
via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2S2FSiQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.