Από το μοναστήρι στο Masterchef: Η συγκλονιστική ιστορία του 36χρονου Στάθη που συγκίνησε τους κριτές

Με ένα κρητικό παραδοσιακό φαγητό, σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και ανθότυρο Κρήτης κατάφερε ο 36χρονος Στάθης Αυγουστάκης να μαγέψει τους κριτές του Μasterchef και να περάσει στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, έζησε δύο χρόνια σε μοναστήρι, έχοντας αναλάβει το διακόνημα του μάγειρα. «Ασχολούμαι με την μαγειρική εντελώς ερασιτεχνικά, δεν έχω δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα. Έχω ζήσει, όμως, την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου, διότι κατεβαίνω στην Αφρική και μαγειρεύω για 600 παιδάκια. Και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να κατεβαίνω. Το έκανα σαν Ιεραποστολή. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος διότι αντί να τους δίνω, μου δίνουν. Το αντιλαμβάνομαι και το εισπράττω πολλαπλώς.

Έδωσα όλο μου το είναι κοντά στα παιδιά, έχοντας πάει σε τρεις χώρες, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, όπου μαγειρεύουμε για 600 ψυχούλες. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν ζήσει ωραίες καταστάσεις όπως εμείς ζούμε καθημερινά κι έτσι όταν τους προσφέρεις κάτι, το παραμικρό, το μηδαμινό, το βλέπουν σαν να τους έχεις χαρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απίστευτο αυτό που αντλείς από τα παιδιά.

Τους δίναμε από μια γόμα, ένα μολύβι, μια ξύστρα στο κάθε παιδί. Και γυρίζει ένα παιδάκι και μου λέει "όλο αυτό το μολύβι είναι για μένα;", διότι εκεί το κόβουν στα τρία το μολύβι και το μοιράζονται τρία παιδιά. Όπως όταν κάποια στιγμή, είχα μια τελευταία καραμέλα στην τσέπη μου και είχαν έρθει δύο παιδάκια από πίσω μου και δεν ήξερα σε ποιο να τη δώσω.

Και αποφάσισα να τη δώσω στο μεγάλο γιατί το μικρό δεν πολυκαταλαβαίνει. Και μου έκανε γοβερή εντύπωση, όταν το αδερφάκι το ένα, σαν πιο μεγάλο, την έκοψε, πήρε τη γλυκάδα της ζάχαρης και την έδωσε στο αδερφάκι του. Κι εμείς καμιά φορά βλέπω ότι είμαστε λίγο αχάριστοι και παίζουμε μέχρι και ξύλο για το ποιος θα φάει πρώτος», είπε ο Στάθης Αυγουστάκης.

Δείτε το βίντεο:via Press24.gr https://ift.tt/2tou4hs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.