«Moroccana» – Ένα ξεχωριστό μουσικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

«Moroccana» – Ένα ξεχωριστό μουσικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Το εξαίσιο μουσικό-ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «Moroccana», παραγωγής2017, μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:30.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Γραμματικός

Διάρκεια: 78΄

 Εμπιστεύσου τη στιγμή, κάνε τη μουσική

Το «Moroccana» δεν είναι μια μουσική ταινία, δεν είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ και σίγουρα δεν είναι ένας τουριστικός οδηγός.

Το «Moroccana» είναι η καταγραφή ενός ταξιδιού, που μετατρέπεται σε soundtrack μέρα με την ημέρα.

Ο Alegros Gramma, κατά κόσμον Αλέξης Γραμματικός, έχοντας μαζί το σαξόφωνό του και με μία κάμερα κινητού τηλεφώνου εξερευνά, ηχογραφεί και βιντεοσκοπεί για 45 μέρες τους ήχους, τα χρώματα και τους μουσικούς του Μαρόκο! Από την Καζαμπλάνκα μέχρι την έρημο Σαχάρα.

Το ντοκιμαντέρ έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, όπως τα Lift-Off Global Network, Intimalente Film Festival (Ιταλία) και Move Me Productions (Βέλγιο). Επίσης, έχει αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερου Soundtrack στο Barcelona Planet Film Festival (Ισπανία) τον Γενάρη του 2018.

Βιογραφικό σκηνοθέτη: Ο Αλέξης Γραμματικός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε Αλεξανδρούπολη και Αθήνα, ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει πιάνο στο σπίτι. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρίας μουσικής, όμως εκείνο που πραγματικά τον τράβηξε στη μουσική ήταν η αγάπη γι' αυτήν μέσα στην οικογένεια. Έχοντας εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές σε Αλεξανδρούπολη και Αθήνα ως κιθαρίστας και τραγουδιστής, μεταβαίνει το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, όπου ξεκινά την πορεία του ως σαξοφωνίστας. Εκεί συνθέτει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Nueva Vista – Days of Istanbul» (2014). Ένα μουσικό-ηχητικό άλμπουμ που αφηγείται την γνωριμία με την Πόλη. Το 2015 επιστρέφει στην Αθήνα για να συνθέσει το δεύτερό του άλμπουμ με τίτλο «Gone by the Sea», με τζαζ ύφος αλλά και μεσογειακή διάθεση. Το 2016 αποφασίζει να επισκεφθεί το Μαρόκο για να γνωρίσει τους ανθρώπους και την κουλτούρα της χώρας. Ένα ταξίδι που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου του μουσικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Moroccana».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2SAgdP8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη