To site του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020»

O Δήμος Θηβαίων, ως σύμμαχος των δράσεων για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020″, στην Τιμητική Κοσμητεία του οποίου είναι μέλος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου , κοινοποιεί το site που δημιούργησε το Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» στο πλαίσιο του εορτασμού : https://www.thermopylaesalamis2020.gr/

 

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών και με την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου δημιουργεί το πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».

 

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ορίστηκε Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».

 

Το Eπετειακό 'Eτος τιμούν με τη συμμετοχή τους στην Τιμητική Κοσμητεία επιφανείς προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταφέροντας το μήνυμα του εορτασμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ταυτόχρονα διαπρεπείς επιστήμονες και καλλιτέχνες, όπως επίσης και σημαντικοί φορείς της χώρας, γίνονται σύμμαχοι της προσπάθειας μέσα από τη συμμετοχή τους στις ποικίλες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.
Το Ίδρυμα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να τιμήσει την Επέτειο των 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας:

Στον χώρο της παιδείας, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθητικούς διαγωνισμούς και συνέδρια που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη δημιουργικότητα των παιδιών μέσα από τη ζωγραφική, το γραπτό κείμενο και τη θεατρική έκφραση.

 

Επίσης, διοργανώνει διεθνή συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ιστορικών που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη σημασία των μαχών.

 

Ο κόσμος του πολιτισμού και του αθλητισμού, η Ομογένεια και το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχουν επίσης στον κύκλο της Επετείου με σημαντικές εκδηλώσεις.

 

Επιπλέον σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες των αντίστοιχων περιοχών, το Ίδρυμα θα δημιουργήσει ανθρωπιστικά έργα για την στήριξη των πολιτών στην καθημερινή τους ζωή.




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2tsw3Bo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη