Ο Στέλιος Καλαϊτζής «χτυπά» με «Γρανάζια» τον Μάρτιο στο θέατρο Vault

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο πολυσχιδής και αποτελεσματικός Στέλιος Καλαϊτζής ετοιμάζει ένα ακόμα υποσχόμενο «χτύπημα»στο «Vault» που τον αγκαλιάζει και σαν ηθοποιό και σαν σκηνοθέτη, τον καιρό αυτό ξεχωρίζει παίζοντας στον «Άνθρωπο Ελέφαντα». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου πρόκειται να ανεβάσει μέσα στον Μάρτιο το δυνατό έργο «Τα γρανάζια» του Ραούλ Ερνάντες Γκαρίντο, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο Lope De Vega το 1998. Έχει κάνει πρεμιέρα στην Μαδρίτη το 2000, όπως επίσης, στην Κόστα Ρίκα 2005, την Πολωνία 2010,την Βραζιλία και την Κολομβία το 2010 και τέλος στο Περού το 2012. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ελπίδας Βιάννη, διασκευή-σκηνοθεσία Στέλιου Καλαϊτζή και παίζουν οι ικανότατοι ηθοποιοί Εύα Αγραφιώτη,

Θεόφιλος Μανώλογλου, Αναστάσης Χριστοφυλοπουλος,Νίκη Μαστροκάλου,Εύη Τσάφου,Σοφία Ρουβα και Φαίη Βέβη. Την μουσική υπογράφει ο εξαίρετος Μάνος Αντωνιάδης που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο θέατρο.

Πάμε στόρι...

Η Νίνα και ο Μιγκέλ δικάζονται για φόνο, κατηγορούμενοι ότι σκότωσαν, και έπειτα έφαγαν, τον συνάδελφο του Μιγκέλ, Σέρτζιο. Τα Γρανάζια, ''Los Engranajes'', μας ταξιδεύουν στο παρελθόν της Νίνα και μας φανερώνουν πώς η ζωή την μετέτρεψε σε θύμα και ταυτόχρονα σε θύτη. H εγκατάλειψη από την μητέρα της στην παιδική της ηλικία σε μοναστήρι, η σεξουαλικά ενεργή ζωή της ως έφηβη, η σχέση με τον εραστή της μητέρας της και μια εγκυμοσύνη που θα οδηγήσει στον εξαναγκασμό μιας παράνομης έκτρωσης θα την αφήσει ανίκανη να τεκνοποιήσει, ενώ ο γάμος με τον δεσποτικό και βίαιο Μιγκέλ, θα οδηγήσει στο ειδεχθές έγκλημα. Η ιστορία ξετυλίγετται σε μια σειρά από εξαρθρωμένες, κομματιασμένες και ωμές σκηνές..

Σημείωμα σκηνοθέτη

Σταδιακά, και με κατακερματισμένο τρόπο, η θλιβερή ζωή της Νίνα ξετυλίγεται. Το ζεύγαρι είναι εμφανώς ένοχο για την δολοφονία και την ωμοφαγία του εραστή της. Εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τα κίνητρά τους. Να κατανοήσουμε τους ανθρώπους πίσω από το έγκλημα. Πώς μία τόσο νέα γυναίκα κατέληξε δολοφόνος; Πώς βρέθηκε παντρεμένη με τον δεσποτικό και βίαιο Μιγκέλ; Φωτίζοντας την ιστορία ρεαλιστικά και με έναν παράδοξο τρόπο, θα ανακαλύψουμε μέσα από τα σπλάχνα τους τις βαθύτερες αιτίες. Γιατί εμείς θεωρούμαστε ανώτεροι για να μπορούμε να καταδικάσουμε δυο ανθρώπινα πλάσματα; Ξέρουμε περισσότερα, όμως γιατί αυτό μας κάνει καλύτερους;



via Press24.gr https://ift.tt/2OR8N7L
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη