Σύλληψη αρχαιοκάπηλων στην Αργολίδα – Ληστεία με πλούσια λεία εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. (video)

Σύλληψη αρχαιοκάπηλων στην Αργολίδα – Ληστεία με πλούσια λεία εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. (video)

Δυο αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Αργολίδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής. Ο ένας μάλιστα από τους δύο συλληφθέντες είναι υπάλληλος του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Στο αυτοκίνητο του 59χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν 30 χρυσά νομίσματα, ενώ στο σπίτι του συνεργού του βρήκαν: έξι ασημένια νομίσματα, 18 χάλκινα νομίσματα, ένα πήλινο αγγείο της Μυκηναϊκής εποχής, έναν πήλινο αμφορίσκο, ένα λίθινο γυναικείο ειδώλιο, ένα περίστροφο και έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, έψαχναν υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του μικρού αρχαιολογικού θησαυρού, αντί του ποσού των 150.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν σε μπλόκο της αστυνομίας, έξω από το χωριό Βιβάρι Αργολίδας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Εξάλλου, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής η κινηματογραφική ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Χαΐδάρι.

Τέσσερις οι δράστες, με δύο αυτοκίνητα εμβόλισαν το όχημα του θύματος στην οδό Καλαμών στο Χαϊδάρι.

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 68χρονο οδηγό και άρπαξαν δύο βαλίτσες με 118.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα διέθετε για την αγορά διαμερίσματος στην κόρη του.

Οι κουκουλοφόροι ληστές, εγκατέλειψαν στο σημείο τα αυτοκίνητά τους, όπου εκεί βρέθηκαν δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Και οι τέσσερις ήταν σεσημασμένοι και έτσι η Ασφάλεια Αττικής, συνέλαβε έναν από τους δράστες ενώ ταυτοποίησε και τους άλλους τρεις για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2UQwLUf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη