Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Πτώση 12% και κάτω από τις 500 μονάδες

Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Πτώση 12% και κάτω από τις 500 μονάδες

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το πτωτικό σοκ που έχουν υποστεί οι διεθνείς αγορές, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 12,20% στις 484,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,19 εκατ. ευρώ. Πτώση 13,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.197,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 12,23% στις 379,48 μονάδες.

Το ΧΑ ακολουθεί τη βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Την ίδια ώρα σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε καραντίνα, με τις οικονομικές συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες, παρά τη νέα παρέμβαση από τη Fed, η οποία προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων στην προσπάθειά της να στηρίξει την οικονομία που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό.

Στην ίδια "μοίρα" και το ΧΑ, το οποίο έχασε το 20% της αξίας του μέσα σε μία εβδομάδα, με τον τραπεζικό κλάδο να δοκιμάζει και πάλι τις τιμές των ιστορικών του χαμηλών. Όπως αναφέρει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance μιλάμε για τον απόλυτο πανικό. Το χρηματιστήριο καλώς ή κακώς έχει προεξοφλήσει το χειρότερο σενάριο για την οικονομία.

Το πρόβλημα με την κρίση είναι ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί η ζημιά που θα προκληθεί στο μέλλον, με τον κ. Ζαχαράκη να εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να διαφαίνεται το μέγεθος της ζημιάς. Έτσι, σύντομα οι τίτλοι που πιέστηκαν και η κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει τα οικονομικά τους δεδομένα θα αρχίσουν να αντιδρούν πρώτες στην αγορά κλείνοντας την ψαλίδα της πτώσης. Εταιρίες τροφίμων, utilities και πολλές ακόμα εταιρίες πιθανότατα να μην επηρεαστούν καθόλου από την όλη κατάσταση. Από την άλλη οι αδάνειστες και με ρευστότητα εταιρίες θα ωφεληθούν σημαντικά από την όλη κατάσταση.



via Ειδησεις https://ift.tt/2IOBUFt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη