Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη ΚΕΑ με 190 πρόσφυγες και μετανάστες-Τέθηκαν σε καραντίνα

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη ΚΕΑ με 190 πρόσφυγες και μετανάστες-Τέθηκαν σε καραντίνα

Σε καθεστώς καραντίνας για 14 ημέρες, λόγω των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τέθηκαν οι μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου σημαίας Τουρκίας που προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το λιμενοβραχίονα της Κέας.

Πρόκειται για 123 άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά σε ένα παλιό ξενοδοχείο του νησιού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα άτομα αυτά θα οδηγηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή.

Από τα 190 άτομα, τρεις γυναίκες που βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του λιμενικού στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Αθήνα.

Επίσης τρία άτομα συριακής υπηκοότητας 32, 38 και 26 ετών αντίστοιχα που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών συνελήφθησαν.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (άνεμοι έντασης 8 μποφόρ) προσάραξε στο λιμάνι της Κέας.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή έσπευσε ρυμουλκό για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από το λιμενοβραχίονα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2QnBslI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.