ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Ιανουαρίου 2020

photo: Eurokinissi

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e- ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των Ασφαλιστικών Εισφορών του Ιανουαρίου 2020 για 1.207.972 Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοπασχολούμενους και Αγρότες με βάση την ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας που έκαναν μόνοι τους.

Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν στις αρχές του επόμενου μήνα μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξαν.

Επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος η πληρωμή των εισφορών του Ιανουάριου του 2020 (και εφεξής) θα πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή τω ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Να σημειωθεί ότι οι εισφορές είναι μηνιαίες και καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα. Μόνο για τις εισφορές Ιανουαρίου, οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 20 Μαρτίου. Εξακολουθούν δε να πραγματοποιούνται σε όλες τις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, μέσω του διατραπεζικού συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού (πάγια εντολή).

Σε ότι αφορά τις επιλογές για τους κλάδους επικούρησης και πρόνοιας δεν θα είναι διαθέσιμες έως τον Ιούλιο και, κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι για τους κλάδους αυτούς (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, βενζινοπώλες, αρτοποιοί) θα πληρώνουν υποχρεωτικά την ελάχιστη κατηγορία που ως ποσό ταυτίζεται με το προηγούμενο σύστημα (6,5% επί του κατώτατου μισθού για επικούρηση και 4% για εφάπαξ) για το πρώτο 6μηνο του 2020.



via Ειδησεις https://ift.tt/2wW11Dr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη