21 νέα κρούσματα-352 συνολικά-Κλείσιμο καταστημάτων αλλά και εξαιρέσεις (video)

21 νέα κρούσματα-352 συνολικά-Κλείσιμο καταστημάτων αλλά και εξαιρέσεις (video)

21 νέα κρούσματα προστέθηκαν στα 331 , ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας υπογραμμίζοντας πως νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ οχτώ ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Ελέγχθηκαν περισσότερα από 4300 δείγματα. 51 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής. Σε καραντίνα δύο χωριά του Βοΐου Κοζάνης. Κλείνουν πολλές κατηγορίες εμπορικών καταστημάτων. Αναστέλλεται το μέτρο του δακτυλίου στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείo ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατέληξε ο τέταρτος ασθενής από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον 53χρονο άνδρα, εργαζόμενο στο Μικροβιολογικό του Νοσοκομείου Καστοριάς. Είχε επισκεφθεί τους γονείς του στην Σιάτιστα, την περασμένη εβδομάδα.

Ο έλεγχος στα νοσοκομεία θα γίνεται σε ασθενείς που εμφανίζουν πνευμονία και νοσηλεύονται ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία, σε ασυμπτωματικούς πολίτες ή πολίτες με ήπια συμπτώματα της ίωσης, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Έκλεισαν εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κέντρα αισθητικής, εκπτωτικά χωριά, κουρεία, κομμωτήρια, μασάζ, χιονοδρομικά κέντρα, οργανωμένες παραλίες. Ανοιχτά τα σούπερ μαρκετ,  η είσοδος στα οποία ελέγχεται αριθμητικώς και τα φαρμακεία. Ανεστάλη η λειτουργία για ένα δεκαπενθήμερο, δικαστηρίων, παιδότοπων, θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης, μουσειών και αρχαιολογικών χώρων. Κλείνουν επίσης με κοινή υπουργική απόφαση τα τουριστικά καταλύματα ως τις 30 Απριλίου. Για όσα λειτουργούν ήδη κατά την δημοσίευση της απόφασης, θα έχουν το περιθώριο να κλείσουν από τις 23 Μαρτίου.

Σε 2-3 εβδομάδες θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνονται αυτή την περίοδο. Χαρακτήρισε τα νοσοκομεία «εμπροσθοφυλακή» στη μάχη αυτή και τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί το προσωπικό τους για να μην μεταφέρει τον κορονοϊό και σε άλλους ασθενείς.

Αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της τηλεφωνικής υπηρεσίας 1135, και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές.

Το υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού, αποφάσισε την τροποποίηση λειτουργίας των ΚΕΠ, τα οποία θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή από 07:30 το πρωί ως τις 15:00 το μεσημέρι, μόνο με ραντεβού. Η ηλεκτρονική πύλη του υπ. Εσωτερικών παρέχει περισσότερα από 100 πιστοποιητικά μέσω διαδικτύου.

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και κάθε ημέρα εκτός Κυριακής στις 16:00 στην ΕΡΤ1, η Σταυρούλα Χριστοφιλέα παρουσιάζει μια έκτακτη δίωρη εκπομπή με όλες τις εξελίξεις για τον κορονοϊό. Στο στούντιο θα βρίσκονται προσκεκλημένοι λοιμωξιολόγοι, ειδικοί επιστήμονες από όλους τους τομείς της Υγείας και εκπρόσωποι των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, ενώ το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ θα μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ επί του θέματος, με εγκυρότητα και ψυχραιμία.

ΕΟΔΥ-'Εκκληση: Στα νοσοκομεία μόνο πολίτες από ευπαθείς ομάδες

Κορονοϊός: Κλείνουν οι χώροι εστίασης-Στα 190 τα κρούσματα-Πέντε σε σοβαρή κατάσταση

Καθημερινή έκτακτη δίωρη εκπομπή στην ΕΡΤ με όλες τις εξελίξεις για τον κορονοϊό

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/39kpWyE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη