Τσιόδρας για κορονοϊό: 21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά

photo: Eurokinissi

Τα νεότερα για την εξέλιξη της εξάπλωσης της πανδημίας που έφερε ο κορονοϊός ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ενημέρωση για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τα νεότερα από την εξέλιξη της εξάπλωσης της πανδημίας που έφερε ο κορονοϊός. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις για τον κορονοϊό στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Η ενημέρωση για τον Κορονοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα

τσιοδρας ανακοινωσεις κορονοϊός

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας:

Παγκοσμίως η διασπορά συνεχίζονται πάνω 175000

  • 21 νέα κρούσματα
  • συνολικά 352
  • 51 απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.
  • 65 νοσηλεύονται, 9 διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ο κ.Τσιόδρας διευκρίνισε ότι το 51% των ασθενών που νοσηλεύονται, είναι άνδρες, ενώ 10 έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν το πρωί από την κυβέρνηση, τα super market θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοπειθαρχία. 

Σε καραντίνα δύο χωριά

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αποφασίζεται:

Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βόιου της Π.Ε. Κοζάνης. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων των ως άνω χωριών και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Βόϊου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των ως άνω χωριών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των ως άνω χωριών.

Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) για την ενίσχυση του πλησιέστερου, στις ως άνω πληττόμενες περιοχές, Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, με έναν (1) στρατιωτικό ιατρό και έναν (1) νοσηλευτή.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας όπως ως άνω εξειδικεύτηκε, ισχύει από σήμερα Δευτέρα στις 17:00 μ.μ. και για δύο (2) εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η συνέχιση της.

Προειδοποίηση για το πλύσιμο χεριών και καθαρισμό κινητού

Τα δυο tweets είναι στα αγγλικά και στο πρώτο επισημαίνεται ότι το πλύσιμο των χεριών δεν είναι αρκετό αλλά απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός του κινητού, ενώ στο δεύτερο τονίζει ότι ο ιός μένει για πολλές ώρες σε επιφάνειες. Και τα δυο ο επιστήμονας τα έχει αντλήσει από το Business Insider.

Πριν λίγες ημέρες, εκτός από την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού και την κατάστασή τους ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, έκανε κάποιες διευκρινιστικές δηλώσεις ώστε οι πολίτες να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να μην δρουν με πανικό.

{https://twitter.com/STsiodras/status/1239468499480838145?s=20}

Ανάμεσα σε άλλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι ο ιός δεν... ταξιδεύει στον αέρα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μεταφερθεί με αεροσταγονίδια, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει ξεφύγει και ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο.

{https://twitter.com/STsiodras/status/1239468354987085824?s=20}

Διαβάστε επίσης:

Χαμηλός ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό σε νερό, ύδρευση και αποχέτευση

Κορονοϊός: Εγκλωβίστηκαν στην Ισπανία 20 Έλληνες φοιτητές!

Πόρισμα καθηγητή: «Ένα φάρμακο που απέτυχε στον Έμπολα φαίνεται ότι δουλεύει στους κορoνοϊούς»via Ειδησεις https://ift.tt/3d2ZKuJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.