Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ

photo: pexels

Νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ προχωρά να υλοποιεί η Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Τέρνα Ενεργειακή, θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα υλοποίηση νέων επενδύσεων στην παραγωγή καθαρής ενέργειας. Συγκεκριμένα, θα αρχίσει η κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια καθώς ολοκληρώθηκε η εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW της εταιρείας «RF Ομαλιές Μ.Α.Ε.» από την «RF Energy Α.Ε.».

Σε αυτή την φάση, προβλέπεται η κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο Όμιλος Τέρνα Ενεργειακή να υπερβαίνει τα 400 MW και η συνολική αξία επένδυσης τα 550 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σημαντική αύξηση της παρουσίας της Τέρνα Ενεργειακή στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ φέρνει τον στόχο του Ομίλου να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό πολύ νωρίτερα σε σχέση με το 2025, που αρχικά είχε τεθεί.

Αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις του Ομίλου, ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, δήλωσε: «Με τις νέες επενδύσεις που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ανεβάζουμε το ύψος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας μας για την ελληνική αγορά στα 1,5 δις. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Οι επενδύσεις αυτές δείχνουν την πίστη μας στις δυνατότητες και της προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αταλάντευτη προσήλωσή μας σε επενδύσεις μεγάλης εγχώριας προστιθέμενης αξίας στην καθαρή ενέργεια, προς όφελος της οικονομίας, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και όλων των πολιτών. Τη στιγμή αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και όπως επισημαίνουμε εδώ και χρόνια, μπροστάρηδες σε αυτό οφείλουν να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλλουν σημαντικά στην υλοποίηση των εθνικών ενεργειακών στόχων για ενίσχυση των ΑΠΕ, αλλά και των στόχων του προγράμματος απεξάρτησης της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα».via Ειδησεις https://ift.tt/3aVkhiY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.