Ενεργοποίηση μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ-6.000 θάνατοι παγκοσμίως (video)

Ενεργοποίηση μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ-6.000 θάνατοι παγκοσμίως (video)

Την ενεργοποίηση μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις επόμενες ώρες αποφάσισαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε επίσης την λήψη μονομερώς μέτρων εφαρμογής συνοριακών ελέγχων από χώρες της Ενωσης ως προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού, έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση με την Αγγελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μέρκελ έγινε αφού η Γερμανία αποφάσισε να εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία από σήμερα.

Ισπανία: Σχεδόν 1.000 επιπλέον κρούσματα μέσα σε 24 ώρες – Εξετάζεται το κλείσιμο των συνόρων

Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297.Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ωστόσο η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα.

Ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων στην Λομβαρδία
Για τις πρώτες ενδείξεις ότι η εξάπλωση της επιδημίας ενδεχομένως να επιβραδύνεται στην πλέον πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, την Λομβαρδία, έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Ατίλιο Φοντάνα σήμερα.

Η πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει καταγράψει 1.218 θανάτους. Από αυτούς, οι 252 καταγράφηκαν στο Σάββατο και την Κυριακή και ήταν ο βαρύτερος μέχρι σήμερα απολογισμός.

Σε ολόκληρη την Ιταλία καταγράφηκαν χθες 368 θάνατοι από την επιδημία Covid-19, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ακόμη και περιλαμβανομένης της Κίνας.

Παρά την αύξηση των θανάτων, ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι έχει κάποιους λόγους για αισιοδοξία στα στοιχεία, καθώς τα νέα κρούσματα δείχνουν να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο χάρτης του κορονοϊού: Ποια η κατάσταση ανά χώρα – Οι εξελίξεις από τον ΠΟΥ

Γαλλία: Εν αναμονή του διαγγέλματος Μακρόν

«Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες», όμως «θα ήθελα κυρίως οι συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι, σε ανάνηψη και των οποίων η ζωή κινδυνεύει, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκατοντάδες», τόνισε ο γενικός διευθυντής υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλομόν, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για πιθανό «κορεσμό» των νοσοκομείων.
ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα λόγω της covid-19 είναι 127, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.423 κρούσματα. Δηλαδή 36 νεκροί και περισσότερα από 900 επιπλέον κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες», όμως «θα ήθελα κυρίως οι συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι, σε ανάνηψη και των οποίων η ζωή κινδυνεύει, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκατοντάδες», τόνισε

Μπ. Τζόνσον: Το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται αυτήν την στιγμή την ατζέντα

Μπροστά στην κατακραυγή που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο εκπρόσωπός του δήλωσε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «ανοσία της αγέλης». «Στόχος μας είναι η προστασία της ζωής», είπε. «Εχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε, δηλώνοντας παράλληλα ότι η συμβουλή των επιστημόνων είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων «δεν είναι μέτρο που ενδείκνυται αυτήν την στιγμή».

Σχετική είδηση:Στη δίνη του κορονοϊού η παγκόσμια κοινότητα-Σε καραντίνα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2wWEjez
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη