Κορονοϊός - Τράπεζες: Περιορισμένοι πελάτες ανά κατάστημα στην Alpha Bank!

photo: Eurokinissi

Αλλαγές στις τράπεζες φέρνει ο κορονοϊός, με την Alpha Bank να ανακοινώνει ήδη πως καθιερώνει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που θα εξυπηρετεί.

Συγκεκριμένα, στις τράπεζες της Alpha Bank λόγω κορονοϊού έχει οριστεί μέγιστος αριθμός στους πελάτες που θα μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο θα καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Alpha Bank: Εναλλαγή ανά δυο εβδομάδες στο προσωπικό

Με βάση τα μέτρα που λαμβάνει η Alpha Bank λόγω κορονοϊού και με γνώμονα την προστασία του προσωπικού των καταστημάτων αλλά και την διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του δικτύου, τα στελέχη των καταστημάτων θα εναλλάσσονται ανά δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το 50% του προσωπικού θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραμένει στο σπίτι του.

Επιπλέον, η τράπεζα καλεί να μην προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους και να εργάζονται, όπου αυτό είναι εφικτό, από την κατοικία τους οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ακόλουθες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:

  • έγκυες
  • άνω των 60 ετών
  • πάσχοντες από ενεργό νεοπλασία ή αιματολογικό νεοπλασματικό νόσημα ή λαμβάνουν χημειοθεραπεία
  • μεταμοσχευθέντες
  • εργαζόμενοι που λαμβάνουν για οποιοδήποτε χρόνιο νόσημα ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή
  • ασθενείς - πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Επιπλέον, όσον αφορά στο Προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών, με ευθύνη των Διευθυντών, επιλέγεται κατ' ελάχιστον το 25% της Δύναμης κάθε Μονάδας για να εργαστεί από το σπίτι.

Τέλος, η Alpha Bank αναφέρει πως εφόσον κριθεί εφικτή η εργασία από το σπίτι μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων, χωρίς τη δημιουργία λειτουργικού κινδύνου, το ποσοστό τηλεργασίας μπορεί να ξεπεράσει το 50% ή - σε περίπτωση ολιγομελών Μονάδων - ακόμη και το σύνολο του προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προσβάσεις.via Ειδησεις https://ift.tt/2TSC1pv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.