Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας: Νέα παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της Aluminco

Νέα παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της «Aluminco» στα Οινόφυτα πραγματοποίησε τα ξημερώματα το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας μαζί με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της περιοχής.

 

Η ανακοίνωση που διακινήθηκε στους εργαζόμενους ενημέρωνε για το γεγονός ότι δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία αλλά και το Εργατικό Κέντρο Θήβας έχουν ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη τους και έχουν καταδικάσει την παράνομη και εκδικητική απόλυση του Αντιπροέδρου του Συνδικάτου. Παράλληλα αναφερόταν στην αρνητική εντύπωση που προκαλεί η στάση του επιχειρησιακού σωματείου που μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει βγάλει έστω μια ανακοίνωση αλλά αρνήθηκε να προσυπογράψει κοινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας και του Συνδικάτου Μετάλλου.
Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του Συνδικάτου έχουν αναγκάσει την εργοδοσία να προβεί σε ελιγμούς (πχ επιλεκτικές αυξήσεις μισθών, μείωση υπερωριών και Σαββατιάτικης εργασίας) καλώντας τους εργαζόμενους να αναλογιστούν πόσα ακόμη πράγματα θα είχαν βελτιωθεί αν συσπειρώνονταν μαζικά στο Συνδικάτο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η ενότητα και η μαζικότητα των εργαζομένων είναι ακατανίκητο όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε".

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

 

συνεχίζουμε την μάχη για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας και Αντιπροέδρου του Συνδικάτου μας, μετά την παράνομη και εκδικητική απόλυση από την εταιρεία ALUMINCO την Παρασκευή 28/02/2020.

 

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία όπως και το Εργατικό Κέντρο Θήβας κατήγγειλαν δημόσια τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Μας δίνει δύναμη και το γεγονός ότι συνάδελφοι μέσα από το χώρο δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους όπως και την αντίθεσή τους για τις παραπάνω μεθοδεύσεις.

 

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ απολύθηκε εργαζόμενος της εταιρείας, το επιχειρησιακό σωματείο όχι μόνο δεν έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης της απόλυσης αλλά αρνήθηκε και τον συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο και το Κλαδικό Συνδικάτο για να ανακληθεί η απόλυση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος είναι με τους εργαζόμενους και ποιος με τα αφεντικά.

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

 

Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα στρέφεται απέναντι σε κάθε τίμιο εργαζόμενο. Στοχεύει στη πλήρη υποταγή μας σε κάθε αντεργατική επινόηση των εργοδοτών οι οποίες βασίζονται σε απαράδεκτους αντεργατικούς νόμους τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο συνδικαλισμός δηλαδή, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας και αποκτήθηκε μέσα από αιματηρούς αγώνες. Δεν πρέπει να το απεμπολήσουμε.

 

Οι κινητοποιήσεις που έκανε το Συνδικάτο μας τις προηγούμενες μέρες ανησύχησαν τους εργοδότες: Μέσα στην εβδομάδα που μεσολάβησε υπήρξαν επιλεκτικές αυξήσεις σε μισθούς κάποιων εργαζομένων, ελάχιστοι δούλεψαν το Σαββάτο ενώ μειώθηκαν κατά πολύ οι υπερωρίες! Μπορεί να φανταστεί ο καθένας και η καθεμιά πόσο καλύτερη θα ήταν η κατάσταση για όλους αν το σύνολο των εργαζομένων της ALUMINCO συσπειρωνόταν στο Συνδικάτο Μετάλλου, αν το επιχειρησιακό σωματείο είχε διαφορετική στάση! Η ενότητα και η μαζικότητα των εργαζομένων είναι ακατανίκητο όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε!

 

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε την συνεχή επίθεση που δεχόμαστε όπως κι αν εκφράζεται. Χθες με μειώσεις μισθών, σήμερα με απόλυση συνάδελφου, με εξαντλητικά ωράρια, με ανθυγιεινές συνθήκες δουλειάς. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι τις αποφάσεις για τις ζωές μας τις παίρνουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες που μαζί με τις κυβερνήσεις τους, τσακίζουν τις ζωές μας με βασικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους.

 

Όμως υπάρχει ελπίδα, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με την ενότητά μας, με το Κλαδικό Συνδικάτο μας να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει!

 

Απαιτούμε από την εργοδοσία της ALUMINCO να ανακαλέσει τώρα την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή συνάδελφου.




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2w02Zm0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη