Άργος Ορεστικό – Γιατροί του Κέντρου Υγείας: «Είμαστε και εμείς εδώ…»

Άργος Ορεστικό – Γιατροί του Κέντρου Υγείας: «Είμαστε και εμείς εδώ…»

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για τα πολλαπλά κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά και των δύο θανάτων κατοίκων της περιοχής, κάνουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Οι γιατροί αφού καταγγέλλουν «όλους αυτούς που για προσωπικά και μόνο οφέλη, άφησαν όλες αυτές τις ημέρες εκτός των κέντρων λήψης αποφάσεων το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καστοριάς, δίδοντας λανθασμένες εντυπώσεις» επισημαίνουν ότι υπάρχει από την πλευρά τους «διάθεση συνεργασίας», γιατί θεωρούν «ότι πρέπει να λειτουργούν ως μια ενιαία μονάδα και στο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, και φυσικά και το νομό Καστοριάς».

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με την υπάρχουσα στελέχωση μπορούν να εξυπηρετήσουν όλα τα επείγοντα περιστατικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πλην των λοιμωδών, τα οποία προτείνουμε να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, ενώ θεωρούν ότι οι προτάσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία και συνεργασία των Υγειονομικών Μονάδων της Καστοριάς γιατί όπως τονίζουν το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε τέτοια γεωγραφική θέση που εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό, καθώς και  περιοχές όμορων νομών.

Έτσι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του Άργους Ορεστικού προτείνουν, εκτός των άλλων:

– Τη διακομιδή των περιστατικών του ΕΚΑΒ, πλην των λοιμωδών, αρχικά στο Κέντρο Υγείας για εκτίμηση και εφόσον δύναται πλήρης αντιμετώπισης αυτών, ενώ αν απαιτείται εκτίμηση από ειδικό και περαιτέρω αντιμετώπιση τους, αυτή να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον εφημερεύοντα ειδικό ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και το συντονιστικό του ΕΚΑΒ.

– Την εγκατάσταση κινητής μονάδας αιμοδοσίας στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας ή του ΚΕΦΙΑΠ.

– Τη συνέχιση της εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας με το υπάρχον καθεστώς.

– Την άμεση ανάκληση της μετακίνησης των γιατρών και των νοσηλευτριών, αλλά και την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

– Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας έως τις 11:00 το βράδυ, εφόσον και το προσωπικό του είναι σύμφωνο, για την αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση των επειγόντων περιπατητικών περιστατικών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IN8xDi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη