Μέτρα για τις επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια

Μέτρα για τις επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια

Λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και για να αποτραπεί η μεγαλύτερη εξάπλωσή του από τις άσκοπες μετακινήσεις των ασθενών, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου συνιστά σε όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ανοσοκατασταλμένοι, με χρόνιες σοβαρές παθήσεις) να εφαρμόζουν αυστηρά τα παρακάτω:

1ο) Να επικοινωνούν τηλεφωνικά για να κλείνουν ραντεβού για όλες τις ιατρικές υπηρεσίες, ακόμα και για απλή συνταγογράφηση ή αξιολόγηση εξετάσεων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής.

2ο) Να είναι τυπικοί στο ραντεβού τους και να ειδοποιούν εάν θέλουν να το ακυρώσουν.

3ο) Να ενημερώνουν τηλεφωνικά τον γιατρό τους εάν οι ίδιοι ή κάποιος από το στενό περιβάλλον τους παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ίωσης ή λοίμωξης αναπνευστικού, όπως βήχα, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή, κόπωση, αδυναμία κτλ.

4ο) Να ενημερώνουν τηλεφωνικά τον γιατρό τους εάν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

5ο) Να αποφεύγουν να επισκέπτονται τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια για προληπτικές εξετάσεις, εφόσον επιτρέπεται αυτές να γίνουν αργότερα.

6ο) Εφόσον προσέρχονται και έχουν συμπτώματα από το αναπνευστικό, να ενημερώνουν αμέσως τον γιατρό και να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.

7ο) Εφόσον προσέρχονται, επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός εάν είναι απολύτως αναγκαίο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στο ιατρείο ή στο εργαστήριο.

8ο) Εφόσον προσέρχονται, να έχουν μαζί τους, όσο το δυνατόν, λιγότερα προσωπικά είδη (πχ. τσάντες, τσαντάκια κτλ.), όπου να υπάρχει κάποιο αντισηπτικό.

9ο) Εφόσον προσέρχονται, να αποφεύγουν να ακουμπούν χωρίς λόγο σε επιφάνειες (πχ. πόμολα) ή να χρησιμοποιούν αντικείμενα (πχ. εφημερίδες, περιοδικά) που υπάρχουν στο ιατρείο ή στο εργαστήριο.

10ο) Ειδικότερα για τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, όσοι προσέρχονται με λοίμωξη του αναπνευστικού για εξετάσεις, να έχουν παραπομπή από τον θεράποντα ιατρό τους με την πιθανή διάγνωση.

11ο) Σε κάθε περίπτωση να παρακολουθούν τις επικαιροποιημένες οδηγίες που ανακοινώνονται καθημερινά από ειδικούς επιστήμονες του Ε.Ο.Δ.Υ..

Η ΥΓΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

The post Μέτρα για τις επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2ISwtVM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη