Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Χρήσιμα τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Χρήσιμα τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Κορονοϊός: Λίγες μόνο ώρες πριν την σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας με σκοπό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον κοροναϊό ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε τη δική του παρέμβαση.

Μιλώντας στο MEGA ο πατριάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ένας προφυλάγεται από τον άλλο να μην κολλήσει τον θανατηφόρο ιό. Και η Εκκλησία και η Πολιτεία λαμβάνουν μέτρα προστασίας των ανθρώπων και καλώς πράττουν».

Ο οικουμενικός πατριάρχης δίνοντας και ένα στίγμα της σημερινής απόφασης τόνισε ότι πρέπει όλοι να ακολουθούν τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για την μη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ειδικά μετά τις εικόνες με δεκάδες πιστούς να συνωστίζονται στις εκκλησίες για να λάβουν τη θεία μετάληψη, ο λόγος του πατριάρχη έχει παραπάνω βαρύτητα καθώς ανέφερε: «να σεβόμεθα και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τους οποίους υπαγορεύουν οι κρατικές και ιδιαιτέρως οι υγειονομικές Αρχές».

«Παρακολουθούμε όλοι από τα μέσα γενικής ενημέρωσης αυτά τα αυστηρά, ενίοτε, αλλά χρήσιμα μέτρα, για την προστασία μας», συνέχισε ο ίδιος.

«Προ ημερών η αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου μας εξέδωσε ένα ανακοινωθέν, με το οποίο συνιστά να σεβόμεθα και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τους οποίους υπαγορεύουν οι κρατικές και ιδιαιτέρως οι υγειονομικές Αρχές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο οικουμενικός Πατριάρχης και κατέληξε: «Ακόμη, προτρέπει η Εκκλησία να προσευχόμεθα. Να είμαστε νομοταγείς. Να ακούμε αυτό που λέει η Πολιτεία, όταν μάλιστα αυτό αφορά και στην προσωπική μας υγεία, άμεσα».



via Ειδησεις https://ift.tt/2wc8Jcr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη