Κορωνοϊός: Εγκύκλιοι του Π. Νίκα

Κορωνοϊός: Εγκύκλιοι του Π. Νίκα

Δύο νέες κατεπείγουσες εγκυκλίους προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, εξέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που δημιουργείται από την επιδημία του κορωνοϊού.

Η μία αφορά επιπλέον οδηγίες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η δεύτερη στον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ειδικότερα, στην πρώτη εγκύκλιο -για το περιεχόμενο της οποίας θα πρέπει να λάβουν γνώση και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες, ο περιφερειάρχης αναφέρεται στις συμπληρωματικές οδηγίες που αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη, χθες Κυριακή το απόγευμα, στην Τρίπολη:

"Μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15/3/2020 συμπληρωματικά στην αριθμ. οικ /67786/206/13/3/2020 εγκύκλιο, σχετικά με το ανωτέρω θέμα αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Πραγματοποίηση σε καθημερινή βάση σύσκεψης καθημερινά στις 8 π.μ. σε όλες τις Π.Ε. με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη και των διευθυντών των οικείων υπηρεσιών για αξιολόγηση της κατάστασης και ενδεχόμενης λήψης των απαραίτητων μέτρων

β) Συνεχής καθαρισμός και απολύμανση όλων των γραφείων, καθώς και των χώρων υγείας σε όλα τα κτήρια της έδρας και των Π.Ε., εν ανάγκη και μέσω επέκτασης της σύμβασης με τις εταιρείες καθαρισμού

γ) 'Ελεγχος στην είσοδο κάθε Π.Ε. από υπαλλήλους, οι οποίοι θα ρωτούν σε ποιον υπάλληλο πάνε οι εισερχόμενοι και θα εξετάζεται αν μπορεί να εξυπηρετηθεί η υπόθεση του πολίτη τηλεφωνικά

δ) Σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος κλείνει όλος ο όροφος και απολυμαίνεται

ε) 'Εναρξη, από 16 Μαρτίου, τηλεδιασκέψεων -τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων

στ) 'Αμεση και συντονισμένη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού

ζ) Να καταβληθεί κάθε σχετική προσπάθεια ώστε η Περιφέρεια -κεντρικά και ανά Περιφερειακή Ενότητα- να προχωρήσει στην καταγραφή των αναγκών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως αν έχει την αρμοδιότητα ή όχι ώστε να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών.

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην δεύτερη εγκύκλιό του προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες , ο περιφερειάρχης δίνει οδηγίες σχετικά με την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο επισημαίνονται τα εξής:

"Εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και δεδομένης της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε λόγω πανδημίας συνιστούμε την πραγματοποίηση απολύτως λιτού προγράμματος ως εξής:

Τέλεση δοξολογίας και 5 λεπτά ομιλία

Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των τοπικών Αρχών (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, φρούραρχος, εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων)

3.Ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος

Ανάλογα να ισχύουν και για όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια κατά Περιφερειακή Ενότητα μέχρι τη λήξη της έκτακτης ανάγκης.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση λήψης μέτρων από την κυβέρνηση για απαγόρευση διεξαγωγής εκδηλώσεων είναι αυτονόητο ότι οι οδηγίες που δίνονται με το παρόν έγγραφο παύουν να ισχύουν".

πηγή είδησης: www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IT57Py
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη