Κορονοϊός: Η βλάβη που άφησε ο ιός σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν

Οι ερευνητές φαίνεται πως έχουν ανακαλύψει μια βλάβη, που αφήνει ο κορονοϊός σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν, και μένει να δούμε πόσο σοβαρή είναι στο μέλλον... Στην παραπάνω διαπίστωση κατέληξε μια ομάδα γιατρών-ερευνητών από το νοσοκομείο Princess Margaret του Χονγκ Κονγκ, που εξέτασε 12 ανθρώπους, οι οποίοι νόσησαν από τον Covid-19 και τον ξεπέρασαν, καθώς κάποιοι από αυτούς αποδείχθηκε πως είχαν περιορισμένη χωρητικότητα πνευμόνων κατά 20 μέχρι 30%, μετά την ανάρρωσή τους.

 

«Έχουν δυσκολία να αναπνεύσουν όταν περπατούν λίγο γρηγορότερα», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, Όουεν Τσανγκ Τακ-γιν. Οι ακτινογραφίες, δε, εννέα ασθενών έδειξαν σε κάποια σημεία της επιφάνειας των πνευμόνων τους κάτι που μοιάζει με γυαλί. Πιθανότατα πρόκειται για το ground glass opacity, δηλαδή, στα ελληνικά, σκίαση ή οζίδιο δίκην θαμβής υάλου (θαμπού γυαλιού), το οποίο συχνά αντιπροσωπεύει ένα αρχικό στάδιο κακοήθειας του πνεύμονα. Σας είχαμε γράψει σχετικά εδώ.

 

Αυτό σημαίνει, εν ολίγοις, σύμφωνα πάντα με την έρευνα από το Χονγκ Κονγκ, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν να αναπτύξουν πνευμονική ίνωση: Μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από τη σκλήρυνση του πνευμονικού ιστού, και εμποδίζει τα αναπνευστικά όργανα να λειτουργούν σωστά.

 

Όπως ανέφερε, πάντως, ο Όουεν Τσανγκ Τακ-γιν, οι μακροχρόνιες συνέπειες του κορονοϊού στους ασθενείς που ανάρρωσαν χρειάζονται περαιτέρω μελέτη...

 

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, πάντως, η συμβουλή των γιατρών στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τη νόσο Covid-19, να κάνουν γυμναστική,προκειμένου να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα η λειτουργία των πνευμόνων.




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2wVmCfo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη