Κορονοϊός: Οι νέες κινήσεις του δημάρχου Τρίπολης

Κορονοϊός: Οι νέες κινήσεις του δημάρχου Τρίπολης

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Κ. Τζιούμης, γνωστοποιεί, κάποιες νέες αποφάσεις της δημοτικής αρχής, με αφορμή το θέμα της προστασίας του πληθυσμού απ' την πανδημία του γνωστού ιού.

Αυτά που έγιναν και αυτά που θα γίνουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι τα εξής:

«Ο Δήμος Τρίπολης θεωρεί υποχρέωσή του και προσπαθεί διαρκώς να είναι δίπλα στους δημότες, κάνοντας ό,τι μπορεί ώστε να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, και σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίσθηκαν τα εξής :

• Θα επαναληφθούν προληπτικές απολυμάνσεις σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (πλατείες, πεζόδρομους κλπ), τις επόμενες ημέρες και τις βραδινές ώρες όταν δεν θα κυκλοφορούν πεζοί.

• Θα γίνεται καθημερινά, πριν την έναρξη της βάρδιας, απολύμανση των απορριμματοφόρων και των υπολοίπων μηχανημάτων του δήμου.

• Θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένος καθαρισμός των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων αυτές τις μέρες που είναι κλειστά, και πριν ανοίξουν, θα γίνει ξανά προληπτική απολύμανση.

Ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να προτείνει στην οικονομική επιτροπή, για τους επαγγελματίες και ιδιαίτερα τα καταστήματα υγειονομικού καταστήματος, να απαλλαχθούν για δύο μήνες από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων λόγω της διακοπής της λειτουργίας τους.

Πρόθεσή μας είναι η μείωση των δημοτικών τελών για όλους του επαγγελματίες, ει δυνατόν για όλους τους δημότες μας, εφόσον το νοικοκύρεμα, των οικονομικών του Δήμου επιτρέψει.

Όπως είναι γνωστό οι αθλητικοί χώροι του δήμου είναι κλειστοί, το ίδιο και τα σχολεία μας.

Παρόλα αυτά παρατηρείται το φαινόμενο στα προαύλια των σχολείων να μπαίνουν παιδιά, παρά την απαγόρευση και να παίζουν μπάσκετ.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να αφαιρέσουμε προσωρινά τα στεφάνια.

Τέλος, επαναλαμβάνω την αρχική σύσταση: να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου. Υπάρχουν κι άλλα περιαστικά άλση, καθώς κι άλλοι υπαίθριοι χώροι για άσκηση.

Με πειθαρχία, ενημέρωση, ψυχραιμία και χωρίς πανικό θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Μένουμε σπίτι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».

δελτίο Τύπου (γραφείο δημάρχου)
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Wi3Byf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη