Δήμος Λήμνου: Νέα μέτρα στη λειτουργία υπηρεσιών και κοινωνικών δομών λόγω κορονοϊού

Δήμος Λήμνου: Νέα μέτρα στη λειτουργία υπηρεσιών και κοινωνικών δομών λόγω κορονοϊού

Σήμερα, Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λήμνου υπό τον  Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων, των Προέδρων νομικών προσώπων του Δήμου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την εξάπλωση του κορονοϊού στην πατρίδα μας, καθώς και τη λήψη περαιτέρω προληπτικών μέτρων, σε συνδυασμό με τις οδηγίες από το συναρμόδια Υπουργεία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, στο πλαίσιο της επείγουσας ανάγκης περιορισμού της διασποράς του ιού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής σχετικά με την λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των κοινωνικών Δομών του:

  • Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η λειτουργία παιδικών χαρών και χώρων άθλησης που λειτουργούν στον Δήμο μας.
  • Λόγω χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού στους εργαζομένους του Δήμου αλλά και προληπτικών μέτρων διάδοσης του ιού καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα θα ενημερώνονται από την αρμόδια υπηρεσία για την διεκπεραίωση και παραλαβή της αιτήσεώς τους.
  • Προτρέπουμε τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους, τα οποία συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους άθλησης, σχολικούς ή άλλους χώρους, με γνώμονα την αποφυγή συγχρωτισμού που ευνοεί τη μετάδοση του ιού.
  • Οι εξοφλήσεις λογαριασμών Ύδρευσης-Αποχέτευσης θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά και όχι στα ταμεία του Δήμου Λήμνου. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής πληρωμής, θα υπάρξει μέριμνα για τους δημότες, ώστε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους χωρίς επιβαρύνσεις και πρόσθετα τέλη.
  • Οι επισκέψεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μειωθούν και θα υλοποιούνται μόνο οι απολύτως αναγκαίες, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας, κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους του προγράμματος. Το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου θα εξετάσει τη δυνατότητα απαλλαγής καταβολής των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς Μύρινας και Μούδρου για τον μήνα Μάρτιο και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

 

 

The post Δήμος Λήμνου: Νέα μέτρα στη λειτουργία υπηρεσιών και κοινωνικών δομών λόγω κορονοϊού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QjoFR3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη