Κορονοϊος: Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο, χάος στις διεθνείς αγορές

photo: Eurokinissi

Η κρίση με την εξάπλωση του κορονοϊου κατακρημνίζει τις παγκόσμιες αγορές αλλά και το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει δραματικές απώλειες

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 484,40 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 12,24%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2016 (483,98 μονάδες). Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 477,98 μονάδες (-13,40%).

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 4,702 δια. Ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 63,957 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 52.393.928 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 13,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 10,21%.

Εικόνα χάους παρουσιάζει εκ νέου η Wall Street τη Δευτέρα, παρά την αιφνιδιαστική απόφαση της Fed, την Κυριακή, να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στο μηδέν, αλλά και να εγκαινιάσει ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ύψους 700 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία.

Εκτός της στήριξης αυτής η Fed αυξάνει «τρομακτικά» τον όγκο χρεογράφων (έντοκα γραμμάτια, ομόλογα, και χρεόγραφα που φέρουν κουπόνι) που διακρατεί μέσω ενός προγράμματος «μαμούθ» ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων στην διατραπεζική των ΗΠΑ.



via Ειδησεις https://ift.tt/38U4hMQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη