Ανησυχία για το Καστελλόριζο

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η Τουρκία «διαφηµίζει» το δόγµα των «δυόµισι πολέµων» που υποτίθεται ότι µπορεί να αντέξει. Στην Αθήνα, πάντως, έχουν ετοιµαστεί εντατικά ώστε να αντιµετωπίσουν το επόµενο διάστηµα το ενδεχόµενο «αντιπαράθεσης» µε την Τουρκία σε δύο «µέτωπα», στα δύο άκρα της ελληνικής επικράτειας: στον Έβρο και στο Καστελλόριζο.

Οι πληροφορίες που επεξεργάζονται τα Γενικά Επιτελεία είναι ανησυχητικές όσον αφορά την Τουρκία.

Στον Έβρο η αφόρητη πίεση, µε πολιορκητικό κριό τους πρόσφυγες και τους µετανάστες, δεν έχει σταµατήσει ούτε λεπτό. Μπορεί το µήνυµα «δεν περνά κανείς» να έχει σταλεί µε εκκωφαντικό τρόπο στην τουρκική πλευρά, η Άγκυρα, όµως, αξιοποιεί την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα ως µοχλό πίεσης όχι µόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ευρώπη, την οποία πιέζει για χρήµατα αλλά και για υποστήριξη στα σχέδιά του στη Συρία. Οι τηλεοπτικές εικόνες µε τους πρόσφυγες και τους µετανάστες στον φράχτη του Έβρου είναι το µήνυµα που στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι: «Θα χρησιµοποιώ τους µετανάστες κάθε φορά που θα µε πιέζετε».

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα στη Realnews.



via Press24.gr https://ift.tt/38PDukZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη