Μαζί για το Βόλο: Αυτοσυγκράτηση στην παραγωγή οικιακών απορριμμάτων

Μαζί για το Βόλο: Αυτοσυγκράτηση στην παραγωγή οικιακών απορριμμάτων

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» σε τοποθέτησή της, παροτρύνει τους δημότες σε αυτοσυγκράτηση σχετικά με την παραγωγή οικιακών απορριμμάτων, στη βάση της αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της καθαριότητας, οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρέπει κι αυτοί να προστατευτούν και να προστατέψουν και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ προς τους κατοίκους του Βόλου.

Είναι γεγονός ότι όταν #μένουμεσπίτι και αισθανόμαστε καλά, οι ώρες περνάνε δύσκολα και βαρετά και κάποιοι ενδεχομένως να θυμηθούμε να κάνουμε δουλειές που είχαμε σε εκκρεμότητα. Έτσι, είναι λογικό αρκετοί να καταπιαστούμε με την καθαριότητα υπόγειων, αποθηκών και αυλών, με επόμενο τα ογκώδη απόβλητα να απορρίπτονται δίπλα στους κάδους ( ήδη σε κάποια σημεία έγινε).

 

Ομοίως, πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στην παραγωγή ΚΑΙ των ΟΙΚΙΑΚΩΝ μας αποβλήτων.

Η αύξησή τους συνεπάγεται περισσότερα δρομολόγια των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή τους.

Επειδή και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας πρέπει να προστατευθούν και να προστατεύσουν τους δικούς τους. Επειδή και αυτοί, όπως όλοι μας, δικαιούνται ειδικές άδειες, καλό είναι μέχρι να περάσουμε την κρίση να μην επιβαρύνουμε το σύστημα της καθαριότητας του Δήμου μας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα κάνουν, όπως πάντα, το καλύτερο, παρά την προσπάθεια απαξίωσής τους. Ας δείξουμε Αλληλεγγύη, αναλογιζόμενοι ότι είναι η ώρα, που περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να σκεφτούμε το "εμείς" αντί του "εγώ".»

 

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2QkZI7M
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.