Κορονοϊός: Μπορεί να ζήσει έως και πέντε εβδομάδες στο αναπνευστικό σύστημα

Κορονοϊός: Μπορεί να ζήσει έως και πέντε εβδομάδες στο αναπνευστικό σύστημα

Εως και πέντε εβδομάδες μπορεί να ζήσει ο κορονοϊός στον αναπνευστικό ζήτημα μετά τη μετάδοσή του, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, Κινέζοι επιστήμονες.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, Κινέζοι γιατροί σημειώνουν ότι ανίχνευσαν γενετικό υλικό του ιού σε τμήματα του αναπνευστικού ασθενών, για χρονικό διάστημα κατά μέσο όρο 20 ημερών μετά τη μόλυνσή τους.

Τα ευρήματά τους έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο όσον αφορά το διάστημα της απομόνωσης του ασθενούς όσο και στις εκδιδόμενες οδηγίες σχετικά με την αντιϊκη προστασία, αναφέρει ο Φέι Ζου της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Μέχρι στιγμής η προτεινόμενη περίοδος παραμονής σε καραντίνα μετά την προσβολή από τον ιό είναι 14 ημέρες ως μέσο αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η απομόνωση, των ασθενών μετά την έκεθεσή τους στον κορονοϊό, δεν πρέπει να είναι λιγότερη από 14 ημέρες.

Αν οι άνθρωποι εξακολουθήσουν να είναι μεταδοτικοί, πολύ καιρό μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων τους , τότε μπορούν να μεταδόσουν άθελά τους τον παθογόνο μικροοργανισμό, που προκαλεί τον κορονοϊό, μετά την επιστροφή τους από την καραντίνα.

Συγκριτικά, μόνο το ένα τρίτο των ασθενών με SARS εξακολουθούσαν να έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους μετά από τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τους κινέζους επιστήμονες.

Τα δεδομένα αυτά διαμορφώθηκαν μετά από εξέταση σε 191 ασθενείς του Covid-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Νοσοκομείο Jinyintan και στο Πνευμονολογικό Νοσοκομείο Wuhan, συμπεριλαμβανομένων 54 που πέθαναν από τη λοίμωξη.



via Ειδησεις https://ift.tt/3d8zS0T
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη