Πτολεμαΐδα: Το ΚΚΕ για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο 

Πτολεμαΐδα: Το ΚΚΕ για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο 

Τη λήψη άμεσων, ενισχυμένων μέτρων προστασίας, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας που όπως είναι γνωστό παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, και είναι ένα από τα Νοσοκομεία αναφοράς για τον Κορωναϊό της χώρας, ζητά η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Ειδικότερα:

Μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων άμεσα.

Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας (καθαρίστριες, βοηθών θαλάμου, προσωπικό πλυντηρίων) Επείγουσα επαναπρόσληψη των καθαριστριών που απολύθηκαν πριν λίγους μήνες και έχουν εμπειρία του χώρου και της εργασίας. Μονιμοποίηση των καθαριστριών που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Αναβάθμιση της λειτουργίας της κουζίνας του νοσοκομείου αποκλειστικά με μόνιμους εργαζόμενους, μάγειρες, βοηθούς και τραπεζοκόμους σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση συμβασιούχων και επικουρικών.

Μόνο με τη ραγδαία αύξηση του προσωπικού μπορούν να εξασφαλιστούν ειδικές άδειες στους εργαζόμενους που φροντίζουν παιδιά, ηλικιωμένους ή αρρώστους στο σπίτι. Μόνο με την κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό μπορούν πραγματικά οι βαρέως πάσχοντες συνάδελφοι υγειονομικοί να μην εκτεθούν σε σοβαρό κίνδυνο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί επάρκεια, εάν επιβεβαιωθεί η αυξημένη πιθανότητα νόσησης του προσωπικού.

Άμεση ένταξη των επαγγελμάτων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που εργάζονται στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα. Εξασφάλιση των υλικών μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας σε όλο το προσωπικό όλων των τμημάτων (μάσκες, αντισηπτικό, στολές μίας χρήσης, όπου είναι απαραίτητο).

Πλήρη στελέχωση μόνιμων θέσεων ιατρών και λοιπού προσωπικού της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Εξοπλισμός των κέντρων υγείας με δυνατότητα ευρέως φάσματος εργαστηριακών εξετάσεων.

Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό και αναλώσιμα υλικά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IMHkAL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη